Σάλος στη Γαλλία από την άρνηση της Μαρίν Λεπέν να απαντήσει σε ερωτήσεις της αστυνομίας

Σάλος στη Γαλλία από την άρνηση της Μαρίν Λεπέν να απαντήσει σε ερωτήσεις της αστυνομίας

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις όταν κλητεύθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία σχετικά με κατηγορίες ότι προέβη σε παράνομες πληρωμές του προσωπικού της με χρήματα της ΕΕ, δήλωσε σήμερα (24/2) ο δικηγόρος της.

Η Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και ηγείται του αντιμεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου που τάσσεται επίσης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε κλήτευση μετά τις φετινές εκλογές, δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος Ροντόλφ Μποσλί.

Δεν διευκρίνισε αν εννοεί μετά τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο ή μετά τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της προσωπάρχη της Λεπέν στις 22 Φεβρουαρίου αφού ανακρίθηκε για τη φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ που προορίζονταν για την πληρωμή κοινοβουλευτικών βοηθών.

Ο σωματοφύλακας της Μαρίν Λεπέν ανακρίθηκε επίσης, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες.

Η 48χρονη Λεπέν, η οποία αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και υποστηρίζει πως είναι θύμα «βρώμικων πολιτικών τεχνασμάτων», αναμένεται να έρθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου, αλλά να χάσει στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου, είτε από τον ανεξάρτητο Εμμανουέλ Μακρόν είτε από τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Μποσλί δήλωσε πως η Λεπέν ενημερώθηκε για την κλήτευση από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, στις 21 Φεβρουαρίου, αφού επέστρεψε από ταξίδι της στον Λίβανο.