ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συναγερμός σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Γερμανία: Συναγερμός σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Πανικός προκλήθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσνταμ στη Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής (1/12) λόγω ύποπτου αντικειμένου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που έσπευσαν να εκκενώσουν το χώρο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι στο πακέτο βρέθηκαν καρφιά, πυροτεχνήματα, καθώς και άσπρη σκόνη. Μέσω twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τις έως τώρα έρευνες δεν βρέθηκε πυροκροτητής.

Η εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten έγραψε ότι το φαρμακείο ειδοποίησε την αστυνομία αφού παρέλαβε ένα δέμα μεγέθους 40 εκ. επί 50 εκ. που περιείχε ύποπτα καλώδια, πιθανόν καρφιά και ένα μηχανισμό.

Το δέμα παραδόθηκε το μεσημέρι σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της πόλης του Πόντσνταμ. Ένας υπάλληλος το άνοιξε και είδε ότι μέσα στο πακέτο υπήρχαν ύποπτα καλώδια. Αμέσως το έβγαλε από το φαρμακείο και κάλεσε την αστυνομία η οποία και προχώρησε άμεσα στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Η αστυνομία κάνει λόγο για έναν «περίεργο αυτοσχέδιο μηχανισμό», ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στην περιοχή συνέστηναν προς τους κατοίκους των κτηρίων της περιοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η αστυνομία κλήθηκε στις 15:30 τοπική ώρα.

18797079 copy

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε άμεσα. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά και από αυτό το συμβάν σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία που άνοιξαν πριν από λίγες μέρες τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

(Με πληροφορίες από Twitter, RT, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις