ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΟΣ: Δείτε τη ρωσική πολεμική μηχανή που θα «απαντήσει» στον Τραμπ στη Συρία (Pics+Vids)

ΔΕΟΣ: Δείτε τη ρωσική πολεμική μηχανή που θα «απαντήσει» στον Τραμπ στη Συρία (Pics+Vids)
S-400

Πόλεμος Συρία | Ειδήσεις: Τη στιγμή που η παγκόσμια ειρήνη μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ, οι πολεμικές στρατιές των Μεγάλων Δυνάμεων έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται περιμετρικά της Συρίας, συμμετέχοντας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επίδειξης πυγμής, υπεροχής αλλά και εντυπώσεων.

Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία δείχνουν «παντοδύναμες» να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση.

grafima2

Η Μόσχα διαθέτει αντιπυραυλικά συστήματα εδάφους - αέρος S-400 εντός του συριακού εδάφους, τα οποία συνιστούν μια εν δυνάμει απειλή για μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, όπως είναι, για παράδειγμα τα αμερικανικά F-35.

Οι Ρώσοι έχουν επίσης σε πλήρη ετοιμότητα τα πολεμικά αεροσκάφη Σουχόι: Su-24, Su-25 και Su-35, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα στην αεροπορική βάση Khmeimim της Συρίας.

Ταυτόχρονα, διαθέτουν και κατασκοπευτικά/καταδιωκτικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς Su-57, τα οποία είναι ικανά να αναχαιτίσουν τις εναέριες δυνάμεις των αντιπάλων τους.

su57

Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα προ ημερών ρωσικές στρατιωτικές πηγές, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουλάχιστον δύο Su-57 έχουν μετασταθμεύσει στη Συρία.

Επίσης, στον εναέριο πολεμικό στόλο των Ρώσων περιλαμβάνονται σμήνη ελικοπτέρων Mi-8 και Μi-24 (φωτό).

mi 24

Παράλληλα, ισχυρή δύναμη πυρός διαθέτει και το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς τα σκάφη του είναι εξοπλισμένα με συστοιχίες πυραύλων θαλάσσης - αέρος, όπως για παράδειγμα οι ρωσικές φρεγάτες «Έσεν» και «Γκριγκόροβιτς» οι οποίες είναι εξοπλισμένες με πυραύλους κρουζ Kalibr.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας

Σχετικές ειδήσεις