ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Φρατίνι κατά Σαρκοζί

Πυρά Φρατίνι κατά Σαρκοζί

Για τροφοδότηση μίας «κερδοσκοπικής επίθεσης» κατά της Ιταλίας κατηγόρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φράνκι Φρατίνι τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Οι κερδοσκόποι άρχισαν ήδη να μιλούν για μια "μαύρη Δευτέρα" για την Ιταλία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής. Αυτό αποδεικνύει πως η κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της Ιταλίας ήταν σχεδιασμένη», δήλωσε ο Φρατίνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο».

«Και τότε, ειλικρινά, αν κάποιος όπως ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί λέει πως αν δεν είχαμε σώσει την Ελλάδα, η Ιταλία θα είχε ακολουθήσει, ε τότε ακόμη και αυτοί που δεν θα το είχαν ήδη σκεφτεί, θα εξαπέλυαν μια κερδοσκοπική επίθεση», δήλωσε ο ιταλός υπουργός.

Ο Φρατίνι είχε δηλώσει ήδη προηγουμένως πως εκνευρίστηκε από τη στάση του Σαρκοζί όταν ο γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε από δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου τι πιστεύει για τις πιθανότητες της Ιταλίας να ακολουθήσει μια δημοσιονομική πειθαρχία.

Έπειτα από ένα κενό μερικών δευτερολέπτων, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στράφηκε χαμογελώντας με σημασία προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία έδινε κοινή συνέντευξη Τύπου, και η οποία χαμογέλασε επίσης.