ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες ΣΟΚ στο Πακιστάν: Μακελειό με 128 νεκρούς από επίθεση βομβιστή – καμικάζι

Εικόνες ΣΟΚ στο Πακιστάν: Μακελειό με 128 νεκρούς από επίθεση βομβιστή – καμικάζι

Στους 128 ανέρχονται οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μαστούνγκ του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

«Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 128», ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν, Αγά Ούμαρ Μπουνγκαλζάι, κάνοντας επίσης λόγο και για εκαντοντάδες τραυματίες.

Μεταξύ, δε, των θυμάτων είναι και ένας υποψήφιος για το τοπικό κοινοβούλιο, ο Σιράτζ Ραϊσάνι, όπως ανέφερε η οικογένειά του.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό του όργανο, πρακτορείο ειδήσεων AMAQ. Δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο υψηλόβαθμος αστυνομικός Καΐμ Λασάρι είχε νωρίτερα αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι είχαν παρευρεθεί σε μια προεκλογική συγκέντρωση στον πόλη Μαστούνγκ, στην μαστιζόμενη από βία επαρχία του Μπαλουτσιστάν

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα και συνδέεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Η επίθεση ήταν η πλέον πολύνεκρη στο Πακιστάν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και το τρίτο περιστατικό βίας με στόχο προεκλογική συγκέντρωση αυτή τη εβδομάδα.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Μαστούνγκ, σε απόσταση 40 χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας, την Κουέτα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters επρόκειτο για επίθεση καμικάζι.

Σύμφωνα με τον Μπουνγκαλζαΐ, η επιθεση είχε στόχο τον Σιράι Ραϊσάνι, υποψήφιο του κόμματος BAP για την συνέλευση της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών. «Υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στην Κουέτα», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σήμερα που σχετίζεται με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, εν μέσω έντασης για την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας στη βόρεια πόλη Μπανού στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ακράμ Καν Ντουράνι, συμμάχου του κόμματος του Σαρίφ από το κόμμα ΜΜΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στη Gallery