ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανοί ισλαμιστές ζητούν παραίτηση του πρεσβευτή της χώρας

Ιορδανοί ισλαμιστές ζητούν παραίτηση του πρεσβευτή της χώρας

Οι Άραβες υπουργοί ζήτησαν την αποχώρηση των αράβων Πρεσβευτών στη Δαμασκό.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, ανάμεσα τους το Μέτωπο της Ισλαμικής Δράσης (FΑΙ) και η πολιτική πτέρυγα των Αδελφών μουσουλμάνων, ζήτησαν σήμερα από την κυβέρνηση να αποσύρει τον πρεσβευτή της στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «Αδελφών μουσουλμάνων», η πλειοψηφία των Ιορδανών θέλουν την απόσυρση του πρεσβευτή της Ιορδανίας στη Δαμασκό, κάτι το οποίο είναι «αναπόφευκτο για την κυβέρνηση να λάβει ένα τέτοιο μέτρο».

Ο Αραβικός Σύνδεσμος χθες, ανέστειλε τη συμμετοχή της Συρίας στις συνεδριάσεις του και την απείλησε με κυρώσεις, ένα σοβαρό πλήγμα για τη Δαμασκό, λόγω της άρνησης του καθεστώτος να εφαρμόσει, όπως είχε υποσχεθεί ένα αραβικό σχέδιο που προβλέπει σε πρώτη φάση τον τερματισμό της βίας.

«Η Ιορδανία πρέπει να είναι η πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, το συριακό καθεστώς έχει απολέσει τη λογική και ζει τις τελευταίες του ώρες. Είναι συνεπώς προς το συμφέρον της Ιορδανίας να υποστηρίξει στο Συριακό λαό που αντιμετωπίζει μια γενοκτονία», προστίθεται στην ανακοίνωση.