ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νταρθ Βέιντερ «παρκάρει» στην Οδησσό

Ο Νταρθ Βέιντερ «παρκάρει» στην Οδησσό

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας κάτοικος της Οδησσού, για να διαμαρτυρηθεί για φαινόμενα διαφθοράς των δημοτικών αρχών της πόλης.

Ντυμένος με το κοστούμι του κακού από τον «Πόλεμο των Άστρων» και με μηχάνημα αλλοίωσης της φωνής, ο άνδρας μπήκε στο δημαρχείο της ουκρανικής πόλης για να καταθέσει αίτηση δωρεάν παραχώρησης μιας έκτασης, ώστε να παρκάρει... το διαστημόπλοιό του.

«Είμαι ο Νταρθ Βέιντερ, το δεξί χέρι του αυτοκράτορα Πάλπατιν», συστήθηκε στους αστυνομικούς.

«Γνωρίζοντας ότι πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι και ο δήμαρχος έχουν περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά... ήρθα να ζητήσω ένα οικόπεδο... για το διαστημόπλοιό μου».

Ο Ουκρανός «Νταρθ Βέιντερ» επικαλέστηκε τη νομοθεσία της χώρας, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε κάτοικο να έχει στην κατοχή του 1.000 τ.μ. γης.

Επίσης, λίγες ημέρες πριν είχε γίνει γνωστή η απόφαση των αρχών της πόλης να παραχωρήσουν παραθαλάσσια, προνομιούχα οικόπεδα σε μία ομάδα πολιτών, γεγονός που σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραπέμπει σε διαφθορά.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχτηκαν την αίτησή του, όταν εκείνος τους έδειξε το διαβατήριό του και έβγαλε το μαύρο κράνος που φορούσε.

«Η αίτησή του καταχωρήθηκε και θα εξεταστεί. Δεν είμαστε στη Σκοτεινή Πλευρά, είμαστε άνθρωποι της φωτεινής πλευράς», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου.

Δείτε το βίντεο: