Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο γάμος του Φιλίππου με την Ελισάβετ

Newsbomb

Μια λάμψη χρώματος στην γκρίζα μεταπολεμική Βρετανία: Έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ τον γάμο της Ελισάβετ με τον Φίλιππο το 1947.

Επρόκειτο για ένα ξεχωριστό από πολλές απόψεις γεγονός, καθώς σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής για τη βρετανική μοναρχία.

O πρίγκιπας Φίλιππος απεβίωσε σήμερα Παρασκευή, σε ηλικία 99 ετών και μετά από επτά δεκαετίες γάμου με τη βασίλισσα Ελισάβετ, βυθίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στο πένθος.

Το περασμένο διάστημα είχε νοσηλευθεί επί τέσσερις εβδομάδες για απροσδιόριστης φύσης λοίμωξη, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση για προϋπάρχον καρδιακό νόσημα. Είχε νυμφευθεί τη μετέπειτα βασίλισσα Ελισάβετ το 1947.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει σε στενό κύκλο λόγω της πανδημίας, με το παλάτι να ανακοινώνει οχταήμερο πένθος. Παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος δικαιούται να ταφεί με τιμές ηγέτη κράτους, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να μην τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα στο μεγαλοπρεπές Westminster Hall.

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, το πιθανότερο είναι η σορός του να τοποθετηθεί μέχρι την κηδεία στο Παλάτι του St James, όπως είχε γίνει και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ