ΚΥΠΡΟΣ

Επικείμενη συνάντηση Μαρκουλλή- Κλίντον

Επικείμενη συνάντηση Μαρκουλλή- Κλίντον

Συνάντηση με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, αναμένεται να έχει η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις ΗΠΑ.


Η κ. Μαρκουλλή, η οποία αναχωρεί την Κυριακή, για τις ΗΠΑ σε τριήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, θα συναντήσει με την κ. Κλίντον την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Εξωτερικών την ίδια μέρα θα προσφωνήσει τη δεξαμενή σκέψης Woodrow Wilson International Center for Scholars με θέμα: «Cyprus in the Eastern Mediterranean:Strategic location, strategic opportunities».

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, η κ. Μαρκουλλή θα μιλήσει στο European Institute με θέμα «Europe and the Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective» και αργότερα το απόγευμα θα προβεί σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο National Press Club με κύρια θέματα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλήσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και τις προοπτικές σε ό,τι αφορά στην έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Υπουργός θα πραγματοποιήσει ακόμη επαφές με αντιπροσωπεία του American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) αλλά και εκπροσώπους της Οργάνωσης Αmerican Jewish Committee.

Η Κ. Μαρκουλλή, θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Ομογένειας, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η υπουργός αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ την Τετάρτη και να επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ.