ΚΥΠΡΟΣ

«Οι τουρκικές απειλές να μην επηρεάσουν την κυπριακή προεδρία»

«Οι τουρκικές απειλές να μην επηρεάσουν την κυπριακή προεδρία»

Να μην επιτρέψει στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές να επηρεάσουν τη διαχείριση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε ως στόχο της Κυβέρνησης με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου –Μαρκουλλή.

Η κ. Μαρκουλλή τόνισε σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να διεκπεραιώσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα την ιστορική πρόκληση της Προεδρίας του Συμβουλίου της EE.

Μάλιστα, υποστήριξε πως επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας θα δώσει περαιτέρω βαρύτητα και κύρος στην Κυπριακή Δημοκρατία τόσο στο ευρωπαϊκό περιβάλλον αλλά και διεθνώς ενώ θα ενισχύσει αποτελεσματικά την εμβέλεια και τις συμμαχίες της Κύπρου εντός και εκτός ΕΕ.

Για την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον, η κ. Μαρκουλλή τόνισε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, όπως πρόσφατα στον πολλά υποσχόμενο τομέα της ενέργειας, για τον οποίο οι ΗΠΑ επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε ότι έχει να κάνει το Κυπριακό, η κ. Μαρκουλλή επεσήμανε ότι «αυτό που ζητούμε σταθερά από την Ουάσιγκτον είναι τη συνέχιση της στήριξης των ΗΠΑ στις υπό εξέλιξη απευθείας συνομιλίες και της αποστολής των κατάλληλων μηνυμάτων προς την τουρκική κυβέρνηση για εξεύρεση μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού».