ΚΥΠΡΟΣ

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια για λόγους υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Λευκωσία, οι λόγοι αυτοί δεν αποτελούν τους μοναδικούς που οδήγησαν τον κ. Καζαμία να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Για «σοβαρότατους πολιτικούς λόγους που συνέβαλαν στην οριστική και αμετάκλητη παραίτηση του κ. Καζαμία» κάνουν λόγο οι κυπριακές εφημερίδες.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στη διαφωνία του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών τόσο με τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια, στα οικονομικά, όσο και με παρεμβάσεις, όπως ειπώθηκε, του κυβερνώντος κόμματος.

Ακόμη ένας λόγος παραίτησης ενδεχομένως να οφείλεται και στις εξαιρετικές σχέσεις που είχε ο κ. Καζαμίας με τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Α. Ορφανίδη.

Τα ονόματα που ακούγονται για τον αντικαταστάτη του είναι σε λίγα σε αριθμό καθώς σε λιγότερο από έναν χρόνο θα υπάρξουν στην Κύπρο προεδρικές εκλογές και βασικά επειδή αυτή την περίοδο η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Σχεδίου Υγείας κ. Β. Σιαρλής (πιθανώς το υπουργείο Οικονομικών) και η τέως Δήμαρχος Λευκωσίας, κυρία Ελένη Μαύρου η οποία αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου ενδέχεται να αντικατασταθεί στο υπουργείο Εμπορίου, από τον κ. Ν. Συλικιώτη, υπουργό Εσωτερικών.