ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο σε μοναστήρι – «Τραμπούκοι μας απείλησαν αν μιλήσουμε»

Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο σε μοναστήρι – «Τραμπούκοι μας απείλησαν αν μιλήσουμε»
FACEBOOK.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο… μεγατόνων στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι της Κύπρου.

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για οικονομικές απάτες εκατομμυρίων ευρώ αλλά και σκανδαλώδεις συμπεριφορές μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στο Φτερικούδι της Κύπρου.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι δύο κατηγορούμενοι μοναχοί δηλώνουν αθώοι και προσπαθούν να διαψεύσουν τους πάντες και τα πάντα, υποστηρίζοντας πως αναγκάσθηκαν να ομολογήσουν πράξεις που δεν έκαναν έπειτα από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκαν, ότι ουδέποτε υπήρξαν ερωτικές συνευρέσεις τους, τις οποίες κατέγραφαν με κάμερες κι ότι δεν καταχράστηκαν ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των πιστών.

Μάλιστα, ισχυρίζονται πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας Μητροπολίτης, ο οποίος –όπως λένε– θέλει να πάρει τον έλεγχο της Μονής στα «χέρια» του. Οι δύο μοναχοί λένε πως σύντομα η αλήθεια θα «λάμψει».

«Οι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη εκκλησιαστικών ή ποινικών αδικημάτων»

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων μοναχών τόνισαν πως «οι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την διάπραξη οποιονδήποτε εκκλησιαστικών ή ποινικών αδικημάτων και υπέβαλαν αίτημα σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως κλητευθούν σε ακρόαση και να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ακροαματική διαδικασία», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Οι πιστοί άκουγαν και έβλεπαν ανθρώπους να λένε πως μπόρεσαν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Ασθενείς ακόμη και με σκλήρυνση κατά πλάκας να εμφανίζονται συγκινημένοι από το θαύμα που έζησαν.

Οι δωρεές στο μοναστήρι αυξάνονται, με τους δύο μοναχούς να κατηγορούνται πως όχι μόνο έβαζαν χέρι στα χρήματα, αλλά έφτασαν στο σημείο να κάνουν αγορές σπιτιών στην Κύπρο και στον Πειραιά.

Οι πρώτες υποψίες κινήθηκαν όταν εντοπίσθηκε ένας κρυμμένος μηχανισμός πίσω από εικόνα, που όπως έλεγαν οι μοναχοί και πίστευαν ορισμένοι από τους πιστούς δάκρυζε. Οι δύο μοναχοί είχαν υπογράψει δήλωση παραδοχής με την οποία ζητούσαν τον αποσχηματισμό τους. Ωστόσο, εχθές (07/03) οι δικηγόροι τους ανέφεραν πως οι υπογραφές ανακαλούνται.

«Απαίτησαν από την Ιερά Σύνοδο, όπως προχωρήσουν και εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες της εκκλησιαστικής ποινικής διαδικασίας αφού οι προαναφερόμενοι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αδικήματα», σημείωσαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων μοναχών.

Τονίζοντας πως η καθαίρεση αυτών χωρίς να προηγηθεί η δέουσα έρευνα και ακροαματική διαδικασία, αντιβαίνει τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

«Βρήκαν χρήματα και τους ζήλεψαν»

Περιβάλλον του πατέρα Νεκτάριου ανέφερε πως «κάποιοι ζήλεψαν όλα αυτά που έφτιαξε ο πατέρας Νεκτάριος. Κοντά του γίνονταν θαύματα, τα έχω βιώσει προσωπικά, ήμουν μπροστά όταν η εικόνα μυρόβλυζε, έχω δει τον σταυρό να στάζει μύρο, έχουν θεραπευτεί άνθρωποι, έχω δει σταυρό να στέκεται επάνω σε άνθρωπο. Σε εμένα ο σταυρός έχει σταθεί τρεις φορές παραβιάζοντας τους νόμους της βαρύτητας. Είναι ένας άνθρωπος που περιβάλλεται από στοιχεία αγιότητας.

Δέχτηκε μία απίστευτη επίθεση, η οποία έχει οικονομικό υπόβαθρο. Είδαν ότι στο μοναστήρι μαζεύονται κάποια χρήματα και ζήλεψαν. Ο μητροπολίτης έβαλε έναν δικό του άνθρωπο ως μοναχό μέσα στο μοναστήρι ο οποίος βιντεοσκοπούσε παράνομα και στην συνέχεια μόνταραν τα βίντεο.

Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να έχει καταγράψει ερωτικές πράξεις, υπάρχουν κάποιες συνομιλίες, κάποια λόγια τα οποία όμως έχουν μοντάρει και αυτό το υλικό είναι παράνομα τραβηγμένο».

Σχετικές ειδήσεις