ΚΥΠΡΟΣ

Υπερπλήρεις οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών

Υπερπλήρεις οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών

Υπερπλήρεις είναι οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών αυτή την περίοδο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος δήλωσε παράλληλα ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης προχωρεί «με συνέπεια και αξιοπιστία».

Ο κ. Μητσόπουλος απαντούσε, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, σε ερώτηση για τις Κυπριακές Αερογραμμές αναφέροντας ότι «την περασμένη εβδομάδα είχα μια συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΔΣ, είχα και μια συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας για σκοπούς ενημέρωσης και συνεργασίας».

«Πρέπει να πούμε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης προχωρεί, όπως έχουμε ενημερωθεί, με συνέπεια και αξιοπιστία», υπογράμμισε. Αυτό, πρόσθεσε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη των εντυπώσεων έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, είπε ο κ. Μητσόπουλος, «οι πληρότητες των αεροσκαφών της εταιρείας είναι πάρα πολύ ψηλές, υπάρχει μεγάλη ζήτηση θέσεων». Πρόσθεσε ότι «τα αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών λόγω αυτής της αυξημένης ζήτησης ίσως να μην επαρκούν αυτή την περίοδο να ανταποκριθούν». Γίνεται, είπε, «ο σχεδιασμός και για την υπόλοιπη χρονική περίοδο».

Αναφερόμενος σε προβλήματα που υπήρχαν με το προσωπικό που θα φύγει από την εταιρεία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι «σε σχέση τουλάχιστον με τα ταμεία προνοίας τους, τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί».

«Όπως με έχει ενημερώσει το Συμβούλιο της εταιρείας, οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί κρίθηκαν ικανοποιητικές», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει ομαλά να λειτουργεί το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό έναντι των πελατών της εταιρείας».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν νέα από πλευράς της Κομισιόν για το θέμα της κρατικής ενίσχυσης ο κ. Μητσόπουλος απάντησε αρνητικά. «Όχι επί του παρόντος εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια απάντηση», είπε, προσθέτοντας ότι «το θέμα αυτό το χειρίζεται το ΔΣ μαζί με τους νομικούς συμβούλους οι οποίοι έχουν προσληφθεί».

ΠΗΓΗ ikypros