ΚΥΠΡΟΣ

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου

Διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί στις 25-26 Αυγούστου ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου, για τη συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων.

Ο κ. Κουγιάλης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Silvan Shalom για συζήτηση θεμάτων στον τομέα της ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των υδάτων.

Παράλληλα, προγραμματίζονται συναντήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και της χρήσης του ανακυκλωμένου νερού στη γεωργία.

Το Ισραήλ επενδύει μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη και τεχνολογία των υδάτινων πόρων και είναι μία από τις πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επεξεργασίας νερού, όπως είναι οι αφαλατώσεις και η επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση αστικών λυμάτων.

ΠΗΓΗ ikypros