ΚΥΠΡΟΣ

Οζερσάι: Φαντασίωση o αγωγός φυσικoύ αερίου από την Κύπρο στην Ελλάδα

Οζερσάι: Φαντασίωση o αγωγός φυσικoύ αερίου από την Κύπρο στην Ελλάδα

Ως φαντασίωση χαρακτήρισε τη δημιουργία αγωγού στην ανατολική Μεσόγειο που θα διοχετεύει το φυσικό αέριο από την περιοχή της Κύπρου στην Ελλάδα ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σχολιάζοντας στην εφημερίδα «Κίπρις» δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Ιωάννη Μανιάτη ότι θα ξεκινήσει σύντομα η τεχνοοικονομική μελέτη του έργου, ο Οζερσάι τόνισε ότι όχι μόνο είναι δύσκολο να κατασκευαστεί, αλλά σε σχέση με άλλους αγωγούς στην περιοχή έχει μικρή ανταγωνιστική δύναμη.

Το έργο αυτό δεν είναι κάτι νέο, ανέφερε ακόμα ο κ. Οζερσάι, προσθέτοντας ότι ήταν από την πρώτη μέρα στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο όλοι παραδέχθηκαν ότι έχει πολλά μειονεκτήματα.

«Δε νομίζω ότι είναι μια εναλλακτική λύση. Όταν το συγκρίνεις με άλλες επιλογές για το Ισραήλ και την Κύπρο, τότε δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Τα έργα που θα συμβάλλουν στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι αυτά που έχουν μια αμοιβαία εξάρτηση. Τα έργα που αφορούν περισσότερα μέρη είναι πιο λογικά», είπε και σημείωσε ότι αυτό το έργο είναι πολύ δαπανηρό και επικίνδυνο και οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι εφικτό.

Ο λόγος, τέλος, που το θέμα ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, υποστήριξε ο κ. Οζερσάι, «είναι επειδή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής προσπάθειας προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε άλλα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε ακόμα:

Κυπριακό: «Δύσκολη» η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου