ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Συνέδριο για ανασυγκρότηση ενόψει βουλευτικών

ΕΔΕΚ: Συνέδριο για ανασυγκρότηση ενόψει βουλευτικών

Τη διοργάνωση οργανωτικού, πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου στα τέλη αυτού του έτους ή αρχές του επόμενου, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΣ ΕΔΕΚ, με στόχο τη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων του Κινήματος και της οργανωτικής του ανασυγκρότησης, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του 2016.

Σε δηλώσεις του το πρωί, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, εξέφρασε ικανοποίηση για τις εργασίες της διήμερης συνόδου της ΚΕ, που ολοκληρώθηκε αργά την Πέμπτη, λέγοντας ότι έγινε ένας δημοκρατικός, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο κ. Ομήρου, διαπιστώθηκε ότι ο κύριος λόγος της εκλογικής υποχώρησης του Κινήματος υπήρξε η πρωτοφανής και τεράστια αποχή, ενώ έκανε λόγο και για εφησυχασμό στελεχών και ψηφοφόρων, λόγω του γεγονότος ότι όλες οι δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν την ΕΔΕΚ να εκλέγει Ευρωβουλευτή.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ πρoσέθεσε ότι θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές συνδιασκέψεις και ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία και τους νέους, εκλογή των επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων, ενώ θα γίνει και μια προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης της επικοινωνιακής εικόνας του Κινήματος.

Επίσης, τόνισε ότι η ΕΔΕΚ μπαίνει σε μια καινούρια πορεία πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης με αμετάθετους τους στρατηγικούς της στόχους και την ιδεολογία της.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επεσήμανε ότι η πατριωτική στρατηγική της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό παραμένει, όσο ποτέ άλλοτε, επίκαιρη και αναγκαία, καθώς η τουρκική πλευρά «κορυφώνει την αδιαλλαξία της, εκδηλώνει την στρεψοδικία της και οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο».

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε επίσης:

Λύση του Κυπριακού σύντομα βλέπει η Σλοβακία