ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Στην Κύπρο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Την επόμενη εβδομάδα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η επίσκεψη ανώτατου κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) με σκοπό την υπογραφή καινούργιων συμβάσεων χρηματοδότησης και στήριξης της κυπριακής οικονομίας με διάφορους τρόπους.

Θα συζητηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το σύνολο της συνεργασίας της ΕΤΕ με την Κυπριακή Δημοκρατία, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:

Xρηματοδότηση σε πολλούς τομείς της οικονομίας, ενισχύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα και κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη καταπολέμηση της ανεργίας, ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν αποκλειστικά την Κύπρο, όπως πχ το Βασιλικό.

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ και ο εκ των Αντιπροέδρων, υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και αρμόδιος για την Κύπρο, Μιχάϊ Τανασέσκου.

Στο κλιμάκιο θα μετέχει και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευάγγελος Αντώναρος, που από το 2013 είναι ειδικός σύμβουλος επικοινωνίας της ΕΤΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγη ikypros.com

Διαβάστε επίσης

Στον αέρα το πρόγραμμα και η επόμενη δόση