ΚΥΠΡΟΣ

Κηδεύτηκαν ακόμα δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής

Κηδεύτηκαν ακόμα δύο ήρωες της τουρκικής εισβολής

Σε βαρύ κλίμα αποχαιρέτησαν 40 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους, παιδιά, εγγόνια και άλλοι συγγενείς, τους Αντώνη Χριστάκη Χατζηαντώνη, από την Άσσια και Γεώργιο Ταντελέ-Μιαμηλιώτη, από το Νέο Χωριό Κυθρέας.

Τα οστά των δυο δολοφονηθέντων από τον τουρκικό στρατό, εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Ορνίθι στις 14 Αυγούστου 1974. Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άσσια. Επτά μέρες μετά, συλλαμβάνουν τον Αντώνη Χριστάκη Χατζηαντώνη, 53 ετών, γεωργό, πατέρα έξι παιδιών μαζί με άλλα με μέλη της οικογένειάς του και συγχωριανούς και οδηγήθηκαν σε χώρο κράτησης.

40 χρόνια μετά την εξαφάνισή του ο Χριστάκης επιστρέφει σε ελεύθερη γη. Σε κλίμα συγκίνησης τα παιδιά και τα εγγόνια του τον αποχαιρέτησαν το πρωί, με την τιμή που του αξίζει στον ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στη Λευκωσία.

Τα οστά του Αντώνη Χριστάκη Χατζηαντώνη ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Ορνίθι, στην Αφάνεια. Στον ίδιο τόπο ανευρέθηκαν και τα οστά του δολοφονηθέντα Γεώργιου Ταντελέ-Μιαμηλιώτη, τότε 46 ετών, από το Νέο Χωριό Κυθρέας.

Η κηδεία του τελέσθηκε το μεσημέρι από τον ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο συνοικισμό Άγιος Ελευθέριος Λατσιών.