ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Aπετράπη αυτοκτονία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κύπρος: Aπετράπη αυτοκτονία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες.

Στο πλαίσιο κατάλληλης ανάλυσης και αξιοποίησης ψηφιακών πληροφοριών, από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ύστερα από καταγγελία άτομο, το οποίο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την περαιτέρω διαδικτυακή και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού, τα οποία εντοπίστηκαν στην Λευκωσία της Κύπρου.

Μετά από επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Κύπρια υπήκοο, της οποίας διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα και της παρασχέθηκε η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Διαβάστε επίσης:

Επ. Εργασίας: Επέκταση απασχόλησης ωρομίσθιων