ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Mέχρι τέλος του 2015 η υπογραφή συμφωνίας για το λιμάνι

Λεμεσός: Mέχρι τέλος του 2015 η υπογραφή συμφωνίας για το λιμάνι

Είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του 2015 να υπογραφεί συμφωνία με επενδυτή για τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού της Λεμεσού, διαβεβαίωσε την Τρόικα η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Κύπρου Ανθή Κληρίδου.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας, στο Υπουργείο Οικονομικών, η κ. Κληρίδου είπε ότι η Τρόικα ήθελε να ενημερωθεί περισσότερο πάνω στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί στο μνημόνιο και για την πρόοδο εργασιών αναφορικά με τις διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί για την αποκρατικοποίηση εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού της Λεμεσού.

Ανέφερε ότι στη συνάντηση ήταν παρών το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων μαζί με τους συμβούλους που εκπονούν τη μελέτη για το λιμάνι της Λεμεσού και ο εκπρόσωπος του οίκου Rothschild που εκπονεί τη μελέτη "έδωσε κάποια προκαταρκτικά στοιχεία και εκτιμήσεις στους εκπροσώπους της Τρόικας".

Η κ. Κληρίδου είπε ότι διαβεβαίωσε την Τρόικα πως "είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του 2015 να υπογραφεί συμφωνία με τον επενδυτή" για το λιμάνι Λεμεσού.

Ερωτηθείσα αν η συμφωνία αυτή θα είναι προς όφελος της Αρχής Λιμένων, η κ. Κληρίδου είπε ότι "νοουμένου ότι ο επενδυτής θα δώσει το ποσό που αξίζει (το λιμάνι Λεμεσού), θεωρούμε ότι θα είναι προς όφελος και του τόπου και της Αρχής Λιμένων".

Πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις