ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Προσπάθειες για αναβίωση του εμπορικού κέντρου

Πάφος: Προσπάθειες για αναβίωση του εμπορικού κέντρου

Tην ικανοποίηση του για την κίνηση που παρατηρήθηκε στο Εμπορικό κέντρο της Πάφου τις μέρες των γιορτών εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Βιοτεχνικής Ανάπτυξης του Δήμου Νίκος Κόνικκος.

Ο κ. Κόνικκος ανέφερε ακόμη πως θετικές εξελίξεις καταγράφονται και σε σχέση με τα εγκαταλειμμένα για χρόνια τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας καταστήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τέσσερα με πέντε καταστήματα έχουν ήδη αλλάξει χέρια και οι νέοι ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην περιοχή.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της εκπόνησης μιας μελέτης για την περιοχή που θα καθορίσει τις χρήσεις των καταστημάτων , ούτως ώστε να μην μετατραπεί και το εμπορικό κέντρο της πόλης σε περιοχή με καταστήματα της ίδιας χρήσης κάτι που τελικά θα ατονήσει το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των επενδυτών.

Αναφερόμενος στην λειτουργία του Γαστρονομικού Κέντρου ο κ. Κόνικκος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως προς το σκοπό αυτό, ο Δήμος Πάφου χρησιμοποίησε πέντε καταστήματα της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της πόλης για την δημιουργία του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την χορηγία Ευρωπαϊκών κονδυλίων και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου .

Το Γαστρονομικό Κέντρο της Πάφου είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Την διαχείριση του χώρου έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Νεόφυτο Θρασυβούλου ήδη καταρτίζεται καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του Γαστρονομικού Κέντρου από μάγειρες των Κέντρων Αναψυχής αλλά και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου.

Στον ίδιο χώρο ανέφερε στο ΚΥΠΕ θα γίνεται παρουσίαση όλων των παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και κρασιών και οινοποιείων της Κύπρου.

Το Γαστρονομικό Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα και θα γίνονται παρουσιάσεις κυπριακών φαγητών τα οποία θα παρουσιάζονται με τα κατάλληλα κρασιά.

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και η διοργάνωση Κυπριακών βραδιών , γευσιγνωσίας αφού προηγουμένως όπως είπε επιληφθούν κάποια πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ξεχωριστή πρόσβαση στο Κέντρο Γαστρονομίας που βρίσκεται εντός της Δημοτικής αγοράς Πάφου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις