ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης για θλιβερή επέτειο 21ης Απριλίου: Καλώ όλους σε εθνική ομοψυχία

Αναστασιάδης για θλιβερή επέτειο 21ης Απριλίου: Καλώ όλους σε εθνική ομοψυχία

Σε συστράτευση και εθνική ομοψυχία, κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 που καταδυνάστευε τον ελληνικό λαό για επτά χρόνια.

Δυστυχώς, αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος, η θλιβερή κατάληξη της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα ήταν η συντέλεση του πραξικοπήματος στην Κύπρο που άνοιξε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα τουρκικά στρατεύματα.

Οι μαύρες αυτές σελίδες της Ιστορίας, συμπληρώνει, επιβάλλουν σε όλους να αντλούμε διδάγματα αποφυγής τέτοιων εγκληματικών ενεργειών που δίδουν προσχήματα για ενέργειες σε βάρος του Έθνους.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, μας διδάσκουν ότι ο σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, ο σεβασμός στους θεσμούς και η πάταξη της διαφθοράς είναι τα μόνα που μπορούν να αποτρέψουν ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις. Μας υποδεικνύουν, επίσης, ότι ο ήπιος πολιτικός λόγος, μακριά από λαϊκισμούς, θα πρέπει να μας καθοδηγεί έτσι ώστε μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση, να λαμβάνουμε όσο το δυνατόν πιο συναινετικές αποφάσεις.

"Καλώ όλους σε συστράτευση και εθνική ομοψυχία, ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανατροπή των τετελεσμένων που επέφερε στην πατρίδα μας το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, με στόχο να εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος που θα απαλλάσσει την Κύπρο από ξένα στρατεύματα κατοχής και θα επανενώσει το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία της χώρας μας".

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις