ΚΥΠΡΟΣ

Αμμόχωστος: Λιγότερες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Αμμόχωστος: Λιγότερες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μειώθηκε κατά εκατό περίπου οικογένειες ο αριθμός των αιτούντων βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα του περασμένου χρόνου, του 2014.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς «στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί να δοθούν τα πακέτα αγάπης από την Μητρόπολη, στις 200 περίπου οικογένειες – δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Πρόσθεσε ότι «πέρσι την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων γύρω στις 300 οικογένειες ζήτησαν και πήραν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης. Φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 100 οικογένειες, αφού αρκετά άτομα έχουν βρει εργασία και δεν χρειάζονται πλέον τη στήριξη μας. Ωστόσο θα δούμε μετά την Τετάρτη κατά πόσον θα υπάρξουν και άλλες οικογένειες οι οποίες θα ζητήσουν στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πατέρας Αυγουστίνος είπε πως «αύριο και μεθαύριο θα δοθούν στους δικαιούχους τόσο το Χριστουγεννιάτικο όσο και το Πρωτοχρονιάτικο πακέτο. Ωστόσο σε περίπτωση που κάποιες οικογένειες χρειαστούν ενίσχυση σε τρόφιμα την επόμενη εβδομάδα, θα είμαστε σε θέση να τους την προσφέρουμε».

Ανέφερε ακόμα ότι «χωρίς η Μητρόπολη να προβεί σε οποιαδήποτε εκστρατεία για προσφορά τροφίμων και άλλων ειδών για τις γιορτές, με μόνο μια γραπτή ανακοίνωση, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από κόσμο, υπεραγορές και οργανωμένα σύνολα, που χωρίς καθυστέρηση και με όλη την αγάπη τους προσέφεραν όσα χρειαζόταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Με αυτήν την απλόχερη προσφορά έχουμε απόθεμα στο Παντοπωλείο μας προκειμένου να προσφέρουμε και σε άτομα ή οικογένειες που ενδέχεται να μας ζητήσουν ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων».

Σε άλλη ερώτηση ο πατέρας Αυγουστίνος ανέφερε πως «το πακέτο περιλαμβάνει εκτός από τα συνηθισμένα τρόφιμα που δίνονται στις δικαιούχες οικογένειες, θα υπάρχουν μπισκότα, σοκολάτες και χριστουγεννιάτικα εδέσματα που δόθηκαν από φούρνους και ζαχαροπλαστεία και δώρα για τα μικρά παιδιά. Ευελπιστούμε» κατέληξε «ότι η οικονομία της Κύπρου θα ανακάμψει τον επόμενο χρόνο και φέτος να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου θα προσφέρει πακέτα αγάπης στους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας».

πηγη sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις