ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου;

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή στις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου;

Εντείνονται οι εσωτερικές διεργασίες και ζυμώσεις στο ΣυΡιζΑ στον δρόμο προς την εκλογή του νέου αρχηγού 

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις από αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την εκλογή του νέου προέδρου.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, εντείνονται οι εσωτερικές διεργασίες και ζυμώσεις στο ΣυΡιζΑ καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει ενιαία γραμμή για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Από τη μια πλευρά, η «Ομπρέλα» και η τάση «6+ 6» των Τζανακόπουλου, Ηλιόπουλου, επιδιώκουν να έχει εκλεγεί πρόεδρος το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ η Κίνηση Μελών και η τάση ΡΕΝΕ προτείνουν τη διεξαγωγή κανονικού συνεδρίου και μετά εκλογή νέας ηγεσίας, που χρονικά μετατοπίζεται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναλυτικότερα, στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να κατατεθεί σχετική πρόταση η οποία δεν αποκλείεται να προκαλέσει την αντίδραση της «Ομπρέλας» και της τάσης «6 + 6», των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιοπούλου.

Οι δύο παραπάνω τάσεις θέλουν το συνέδριο για την εκλογή προέδρου να γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος στις 10 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ΣυΡιζΑ να έχει νέο αρχηγό οποίος θα παρευρεθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά, η Κίνηση Μελών και η τάση ΡΕΝΕ υποστηρίζουν πως πρέπει να γίνει κανονικό συνέδριο για να απαντηθεί το ερώτημα πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα το κόμμα, το ιδεολογικό του υπόβαθρο και εν συνεχεία να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Όλα θα εξαρτηθούν πλέον από την απόφαση που θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή η οποία εκτιμάται πως θα συνεδριάσει την επόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν τελικά πραγματοποιηθεί η Κεντρική Επιτροπή είναι πιθανό η πρόταση για αναβολή των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου να συγκεντρώσει περί τις 175 ψήφους και στην καλύτερη των περιπτώσεων 200.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί τη Δευτέρα στην Πολιτική Γραμματεία, τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και ποιο από τα δύο στρατόπεδα θα επικρατήσει.

Σχετικές ειδήσεις