ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπουρλότο» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μερίδα των «προεδρικών»

«Μπουρλότο» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μερίδα των «προεδρικών»

Το Σαββατοκύριακο ήταν έντονο από ζυμώσεις στις «φράξιες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο δεδομένο δεν θα πρέπει να θωρείται το χρονοδιάγραμμα που θα εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση για το πότε θα πραγματοποιηθεί το τόσο το Συνέδριο, όσο και η εκλογή αρχηγού.

Το Σαββατοκύριακο ήταν έντονο από ζυμώσεις στις «φράξιες» του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στο κομμάτι που γνωρίζαμε ως «προεδρικό» την περίοδο που στην ηγεσία βρίσκονταν ο Αλέξης Τσίπρας, το οποίο, πλέον, δεν φαίνεται να έχει ενιαίο κέντρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος της «Κίνησης Μελών» (ομάδας του Νίκου Παππά, Χρήστου Σπίρτζη, Κώστα Ζαχαριάδη και Ρένα Δούρου), «αυτή την περίοδο δεν πρέπει να ρωτάς ποια εσωκομματική ομάδα συνεδρίασε, αλλά ποιοι έλαβαν μέρος σε αυτή, ονομαστικά». Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι, πλέον, οι ομάδες -ειδικά του «προεδρικού» μπλοκ, είναι πολυδιασπασμένες.

Στις μαζώξεις των δύο βασικών «προεδρικών» ομάδων -οι οποίες έχουν και την πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή- φαίνεται ότι υπήρξαν πιέσεις από μεσαία, κυρίως, στελέχη, έτσι ώστε να αλλάξει η εισήγηση για διαρκές Συνέδριο τον Αύγουστο και εκλογή αρχηγού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, στο εσωτερικό τους υπερίσχυσαν οι προτάσεις που κατέθεσαν ο Χρήστος Σπίρτζης (Ενωτική Κίνηση) στην Πολιτική Γραμματεία -η οποία έλαβε 4 ψήφους- και η «πλατφόρμα» του Διονύση Τεμπόνερα (ΡΕΝΕ), με την οποία συμφωνεί και ο Παναγιώτης Ρήγας – ασχέτως αν δέχθηκε τον συμβιβασμό.

Μάλιστα, ο νεαρός εργατολόγος έχει στείλει την «πλατφόρμα» του σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένοντας από αυτά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια της.

Πάντως, με αυτές τις προτάσεις δεν συμφωνούν πολλά από τα κορυφαία στελέχη των «προεδρικών», που αναμένεται να συνταχθούν με την «Ομπρέλα» και τη «Νέα Φρουρά», όπως έκαναν και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σχετικές ειδήσεις