ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

«Ταύρος» για τη Wall Street, η Morgan Stanley - «Κόκκινη κάρτα» στις αναδυόμενες αγορές

«Ταύρος» για τη Wall Street, η Morgan Stanley - «Κόκκινη κάρτα» στις αναδυόμενες αγορές

Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές και στα ομόλογα των ΗΠΑ δίνουν για το 2024, οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley

Ψήφο εμπιστοσύνης στις μετοχές και στα ομόλογα των ΗΠΑ δίνουν για το 2024, οι αναλυτές στρατηγικής της Morgan Stanley, εκτιμώντας πως θα έχουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με εκείνα των αναδυόμενων αγορών. «Αναμένουμε στις αρχές του 2024 οι αμερικανικές μετοχές θα δεχθούν κάποια πίεση και θα ανακάμψουν στη συνέχεια», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής σε σημείωμά τους. Η ανάπτυξη των ΗΠΑ μπορεί να παραμείνει ισχυρή σε σχέση με άλλες περιοχές, με την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών πιθανόν να απογοητεύσει, προσέθεσαν.

Η Morgan Stanley βλέπει τον δείκτη S&P 500 στις 4.500 στο τέλος του επόμενου έτους. Παράλληλα ο αμερικανικός οίκος επεσήμανε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να επιτύχουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ «συνεχιζόμενης σύσφιξης και χαλάρωσης αρκετά γρήγορα». Οι αισιόδοξες προοπτικές για το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσουν μια ανάκαμψη στην πτωτική άποψη για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μέχρι πρόσφατα, ο Michael Wilson της Morgan Stanley, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον απαισιόδοξους αναλυτές Wall Street, διατήρησε τον μακροπρόθεσμο στόχο για τον S&P 500 στα 3.900 έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αναλυτές της στρατηγικής της Morgan Stanley βλέπουν επίσης την πιθανότητα τα αμερικανικά ομόλογα να γίνουν πιο ελκυστικά από ό,τι πριν από ένα χρόνο χάρη στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αποδόσεις ενδέχεται να μειωθούν έως το 2024, με εκείνες του 10ετούς Δημοσίου να αγγίζουν το 3,95%, ενώ προβλέπουν ότι η Federal Reserve θα κάνει την πρώτη της μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, η Morgan Stanley είναι επιφυλακτική όσον αφορά τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών. «Οι αποδόσεις στα ομόλογα και μετοχές των αναδυόμενων αγορών φαίνονται λιγότερο από συναρπαστικές», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής. Και προσέθεσαν: «Η γεωπολιτική αστάθεια θα επηρεάσει ορισμένες χώρες, ενώ το ενδεχόμενο η Κίνα να εισέλθει σε μια περίοδο αποπληθωρισμού αναμένεται να επιφέρει πλήγμα στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών».