ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Όλα τα λεφτά στις μετοχές – «Ταύροι» για τη Wall Street οι διαχειριστές

Όλα τα λεφτά στις μετοχές – «Ταύροι» για τη Wall Street οι διαχειριστές

Στις αμερικανικές μετοχές ποντάρουν δυνατά οι διεθνείς επενδυτές, εκτιμώντας ότι μετά τα επίπεδα ρεκόρ ο παγκόσμιος δείκτης στους S&P 500 θα σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά. 

 

Η αισιοδοξία για μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve έχει ωθήσει τους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεσή τους σε αμερικανικές μετοχές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America. Υπάρχει «αισιοδοξία αναφορικά με τις μειώσεις επιτοκίων και το 79% των ερωτηθέντων αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα βιώσει είτε ήπια είτε καθόλου ύφεση το 2024», έγραψε σε σημείωμα η ομάδα της BofA με επικεφαλής τον Michael Hartnett. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν τις μετοχές ως το καλύτερο στοίχημα για να παίξουν τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της Fed, ανέφεραν οι αναλυτές.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συνοδεύονται από ένα ράλι των αμερικανικών μετοχών τους τελευταίους δύο μήνες που ώθησε τον παγκόσμιο δείκτη – βαρόμετρο S&P 500 σε επίπεδα ρεκόρ. Οι επενδυτές είναι πλέον προσηλωμένοι στα οικονομικά δεδομένα για να απαντήσουν στο πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων, με κάποιους να στοιχηματίζουν ότι η πρώτη μείωση θα έρθει τον Μάρτιο.

Οι διεθνείς διαχειριστές που συμμετείχαν στην έρευνα της Bank of America εξακολουθούν επενδύουν μεγάλα ποσά στις χρηματαγορές, με τα επίπεδα μετρητών να περιορίζονται στο 4,8% τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές διοχέτευσαν ποσό ρεκόρ 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά πέρυσι, επισκιάζοντας κατά πολύ το ποσό που κατευθύνθηκε στις παγκόσμιες μετοχές, κάτι που υποδηλώνει ότι πολλοί επενδυτές έχασαν το ράλι. Η πιο πολυσύχναστη διαπραγμάτευση αυτή τη Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 5 Ιανουαρίου και 11 Ιανουαρίου, με 221 συμμετέχοντες με 589 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Eν τω μεταξύ η UBS Global Research, εμφανίζεται θετική για τις προοπτικές της Wall Street, αναβαθμίζοντας την τιμή στόχο για τον S&P 500 για στις 5.150 μονάδες στο τέλος του έτους.

Η ελβετική χρηματιστηριακή εταιρεία ανέμενε νωρίτερα ότι ο αμερικανικός δείκτης θα ολοκληρώσει το 2024 στις 4.850 μονάδες. Η αισιόδοξη άποψη της UBS στηρίζεται στις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve φέτος, στο χαμηλότερο πληθωρισμός και στις εκτιμήσεις πως τα εταιρικά κέρδη θα παραμείνουν ανθεκτικά.