MEDIA

Εκλογές 2023 - ΕΡΤ: Για πρώτη φορά στη νοηματική γλώσσα το debate και η εκλογική βραδιά

Εκλογές 2023 - ΕΡΤ: Για πρώτη φορά στη νοηματική γλώσσα το debate και η εκλογική βραδιά

Το debate των πολιτικών αρχηγών αλλά και η βραδιά των εκλογών θα μεταδοθούν, για πρώτη φορά, και στη νοηματική γλώσσα, από την ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά, η ΕΡΤ θαα μεταδώσει στην ελληνική νοηματική γλώσσα, τόσο το debate, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, όσο και τη βραδιά των εκλογών στις 21 Μαΐου 2023.

Η μετάδοση θα γίνει από τη συχνότητα της ΕΡΤ3. Επίσης, από το ίδιο κανάλι θα μεταδίδονται στη νοηματική, την ημέρα των εκλογών, και σύντομα δελτία ειδήσεων για την τρέχουσα εκλογική επικαιρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια τηλεόραση συνδράμει καθημερινά στην ενημέρωση των ανθρώπων με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Tο ΕΡΤNEWS, το νέο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, μεταδίδει 5λεπτα δελτία ειδήσεων στη νοηματική τρεις φορές την ημέρα (13:00, 18:00, 22:00), ενώ από την ίδια συχνότητα, κάθε Τετάρτη στις 11:30, μεταδίδεται ειδικό ένθετο για τα άτομα με αναπηρία.

Μέσα από τα δελτία και τα ειδικά ένθετα, αναδεικνύονται πτυχές της καθημερινότητάς τους αλλά και προβάλλονται δράσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους και την καταπολέμηση του αποκλεισμού και των διακρίσεων.