MEDIA

«Σασμός» & «Η Μάγισσα»: Πότε βγαίνουν στον αέρα οι μεγάλες παραγωγές μυθοπλασίας

«Σασμός» & «Η Μάγισσα»: Πότε βγαίνουν στον αέρα οι μεγάλες παραγωγές μυθοπλασίας

Το κοινό ανυπομονεί για τις πρεμιέρες των σειρών, που θα καθηλώσουν φέτος

Οι ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές έκαναν ποδαρικό στη φετινή σεζόν, ωστόσο εκκρεμεί ένα μεγάλο κομμάτι του προγραμματισμού των καναλιών. Οι σειρές, που θα είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες, θα κάνουν πρεμιέρα το επόμενο διάστημα και το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Μετά την «Παραλία», που είναι ήδη στον αέρα της ΕΡΤ1, οι τηλεθεατές ανυπομονούν για τις μεγάλες παραγωγές που έχουν διαφημιστεί πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Γη της Ελιάς», στο MEGA, που τις προηγούμενες χρονιές σάρωσε στους πίνακες της Nielsen, θα κάνει πρώτη επίσημη την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Το κοινό θα δει πώς θα εξελιχθεί η δραματική κατάσταση ομηρίας στο σπίτι του Ισίδωρου αφού οι ζωές όλων κινδυνεύουν από τους αδίστακτους ληστές οι οποίοι είναι πλέον εγκλωβισμένοι.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο «Σασμός» στον ALPHA. Εκτός από τον Βασίλη Μπισμπίκη, η Πηνελόπη Τσιλίκα είναι το νέο πρόσωπο που θα μπει στην ιστορία του «Σασμού». Είναι η αδελφή του Ευθύμη Φαρμάκη, μια επιτυχημένη επαγγελματίας, δυναμική που ξέρει να διεκδικεί αυτό που θέλει. Όταν πέθαναν οι γονείς τους, τον Ευθύμη τον πήρε ένας θείος του στην Κρήτη και η Εύα υιοθετήθηκε από μια πλούσια οικογένεια Ελλήνων στο εξωτερικό, που την αγάπησαν, την μεγάλωσαν με άνεση και την σπούδασαν. Η Εύα είναι αρχιτεκτόνισσα. Μετά τον θάνατο του Ευθύμη, κλείνει τις δουλειές της και έρχεται στο χωριό για να βρει αυτόν που σκότωσε τον αδερφό της. Εμφανίζεται σε όλους ως επαγγελματίας, που ήρθε να ασχοληθεί με τον αγρο-τουρισμό, αγοράζοντας οικόπεδα με σκοπό να φτιάξει αγροκτήματα με πέτρινα σπίτια, για επισκέπτες που θα κάνουν διακοπές, συμμετέχοντας σε αγροτικές εργασίες. Εγκαθίσταται στο χωριό και γίνεται συμπαθής σε όλους. Ο Παύλος είναι ο μόνος που την γνωρίζει και η Εύα καταφεύγει σε αυτόν, πιστεύοντας πως ήταν κάτι σαν πατέρας για τον Ευθύμη. Ενώ δεν πρόκειται για έναν κακό άνθρωπο, ο πόνος της για τον χαμό του αγαπημένου της αδερφού την κάνει να βάλει σκοπό στη ζωή της την εκδίκηση. Το πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω είναι μίας μειλίχιας, ευγενικής, συμπαθητικής κοπέλας, άψογης επαγγελματία, που γίνεται σύντομα αγαπητή στο χωριό.

Νωρίτερα από τις προαναφερθείσες, στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του ΣΚΑΪ, θα κάνουν πρεμιέρα οι «Πανθέοι». Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939… Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;.. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο... Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων. Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες… Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώσουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες.

Όταν το ημερολόγιο δείξει 25 Σεπτέμβρη και το ρολόι 21.00, το πιο δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1 βγαίνει στον αέρα. Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης, Λευτέρης Χαρίτος, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη σειρά «Η Μάγισσα» που έρχεται στον ΑΝΤ1. Η ιστορία μάς μεταφέρει στη Μάνη του 1817… Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους; Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού. Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας…