MEDIA

Φως στο Τούνελ: Καθήλωσαν οι αποκαλύψεις - Η εξαφάνιση της Κυψέλης και η δολοφονία του Μπάμπη

Φως στο Τούνελ: Καθήλωσαν οι αποκαλύψεις - Η εξαφάνιση της Κυψέλης και η δολοφονία του Μπάμπη

Φως στο Τούνελ: Για μια ακόμη φορά η Αγγελική Νικολούλη προχώρησε σε αποκαλύψεις για δυο υποθέσεις - θρίλερ

Το «Φως στο Τούνελ» καθήλωσε για μια ακόμη φορά με την Αγγελική Νικολούλη και τους συνεργάτες της να ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση της εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά αλλά και τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Η εκπομπή συνομίλησε με την συγκάτοικο της εξαφανισμένης, η οποία δήλωσε το συμβάν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών.

Σύμφωνα με την ίδια, η Σταυρούλα είχε βρεθεί με έναν άνδρα ονόματι Γιώργο, ωστόσο το τηλέφωνό της δεν ήταν κλειστό αλλά είχε σημάδι πως «μιλούσε».

Παράλληλα, η συγκάτοικος ανέφερε πως έψαξε τον ήχο που έκανε το κινητό και σήμαινε πως είτε ήταν σε σημείο που δεν έπιανε είτε την είχε μπλοκάρει. Ωστόσο η γραμμή έκλεισε αφού έμεινε απλήρωτο το τηλέφωνο.

«Φορούσε μια φόρμα και μια μπλούζα, κοντομάνικη. Αθλητικά παπούτσια και ένα βυσσινί σακίδιο», ανέφερε προσθέτοντας πως είχε πάνω της κάποια χρήματα.

Όλα τα ρούχα της εξαφανισμένης Σταυρούλας είναι στη θέση τους, με την συγκάτοικο να δηλώνει πως θα τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον η ίδια...

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως και η ταυτότητα της Σταυρούλας είναι στο σπίτι, όπως έδειξε στην κάμερα της εκπομπής, ακόμη και την κάρτα αναλήψεων.

«Μάλωνε με τη συγκάτοικό της»

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ» εξασφάλισε μαρτυρία από γειτόνισσά της, σύμφωνα με την οποία η αγνοούμενη μάλωνε διαρκώς με την συγκάτοικό της και μάλιστα μια ημέρα πριν χαθεί είχε προηγηθεί καυγάς σαν «αμόκ».

«Το προηγούμενο βράδυ η εξαφανισθείσα, δεν ξέρω, έμαθε κάτι, έγινε μια τέτοια μεγάλη φασαρία. Πως παθαίνεις αμόκ; Αυτό το πράγμα έγινε. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, 23 Αυγούστου, μιλούσε με κάποιον κύριο Γιώργο. Ο σύζυγός μου την είδε με το σακίδιο στην πλάτη. Φερόταν μια χαρά η συγκάτοικός της, σαν να ελευθερώθηκε που έφυγε. Κάτι που μου κίνησε την περιέργεια ήταν πως έφυγε απόγευμα. Δεν έφυγε απόγευμα, που λέει η φίλη της. Η κυρία Σταυρούλα δεν έβγαινε ποτέ έξω, άντε να έβγαινε μισή ώρα», ανέφερε η μάρτυρας.

Το τηλεφώνημα της αστυνομίας στη συγκάτοικο της εξαφανισμένης Σταυρούλας στον «αέρα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρενέβη κατά τη διάρκεια της έρευνας της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», για την υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της συγκατοίκου της εξαφανισμένης Σταυρούλας, χτύπησε το κινητό τηλέφωνό της. Στην άλλη άκρη ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο της ζήτησαν να δώσει κατάθεση για τη φίλη της Σταυρούλας, μια νηπιαγωγό.

Η νηπιαγωγός ήταν φίλη της Σταυρούλας και πριν από ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τη συγκάτοικο, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

«Για ποιον λόγο να πάω εγώ να καταθέσω; Δεν την ήξερα καλά, φίλη της Σταυρούλας ήταν και τότε που είχε γίνει το περιστατικό με την απόπειρα, η Σταυρούλα είχε πάει να καταθέσει. Γιατί με καλούν εμένα τώρα και μου λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα για την εξαφάνιση της Σταυρούλας;», αναρωτήθηκε μετά την κλήση της ΕΛ.ΑΣ.

Η πτώση απ’ το διαμέρισμα, το μαχαίρι και οι νέες έρευνες στην Κυψέλη

Το «Φως στο Τούνελ» εντόπισε και επικοινώνησε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας που έμενε η άτυχη νηπιαγωγός που φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με την αγνοούμενη Σταυρούλα.

Η κοπέλα αυτή σύμφωνα και με το ντοκουμέντο που έβγαλε στο φως η εκπομπή, ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Σταυρούλας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της.

«Ήσυχη κοπέλα είναι και δεν περιμέναμε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Όταν έγινε το συμβάν εγώ ήμουν στο Πήλιο. Εμείς το είδαμε από την κάμερα ασφαλείας που έχω. Η κοπέλα όταν έπεσε είχε και ένα μαχαίρι», λέει χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει από την πτώση αλλά δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Έψαχνε πλούσιες φίλες μέσω app μετά την εξαφάνιση της Σταυρούλας

Στο «Φως στο Τούνελ» απευθύνθηκε μια μάρτυρας η οποία μιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την συγκάτοικο της αγνοούμενης Σταυρούλας και γνωρίζει πολλά.

«Μιλούσαμε μέσω τσατ και Viber. Κράτησα επαφή μαζί της για να μαζέψω στοιχεία γιατί κάτι δεν μου άρεσε από όσα μου έλεγε και κατάλαβα εξαρχής ότι είχε πρόβλημα. Μου έκανε εντύπωση που είχε φύγει η φίλη της και δεν είχε κάνει τίποτα για να την ψάξει. Της έχει φάει κι όλα τα λεφτά από την τράπεζα, όχι από τον κοινό τους λογαριασμό, αλλά από έναν άλλον που είχε η Σταυρούλα», λέει χαρακτηριστικά.

Από όσα της είχε πει η συγκάτοικος της αγνοούμενης κατάλαβε ότι η Σταυρούλα ήταν το πορτοφόλι του σπιτιού.

Το τελευταίο διάστημα είχαν εντάσεις οι δύο συγκάτοικοι εξαιτίας και μιας φίλης της Σταυρούλας, με την οποία τα πήγαιναν πολύ καλά και σκόπευαν να μείνουν μαζί. Η φίλη αυτή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας».

«Ζούσαμε από τα έτοιμα και υπήρχαν διενέξεις…»

Η συγκάτοικος της Σταυρούλας μίλησε στο «Τούνελ» για την κοινή τους ζωή και για τις ενέργειες που έκανε μετά την εξαφάνιση της.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πάει κάπου μιας και ήταν και καλοκαίρι για να ηρεμήσει, δεν ξέρω και εγώ τι. Οπότε δεν είχα ρωτήσει στην πλατεία ή πουθενά αλλού. Μετά από είκοσι περίπου μέρες όμως που έκλεισε το κινητό της, με ζώσανε τα φίδια», λέει χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία δεν ερεύνησε ποτέ το σπίτι τους και την δήλωση εξαφάνισης την έκανε τέσσερις μήνες μετά με την βοήθεια της θείας της Σταυρούλας.

Συγκατοικούσαν συνολικά εικοσιέξι χρόνια και δέκα από αυτά στο συγκεκριμένο σπίτι. Γενικά δεν είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια της που μένουν στην Λάρισα και στο Βόλο.

«Στην αρχή μιλούσαν αλλά αφότου η μητέρα της πέθανε σε τροχαίο και είχαν κάποιες παρεξηγήσεις λόγω των χρημάτων και των αποζημιώσεων, σταμάτησαν. Υπήρξε και μια παρεξήγηση με τον πατριό της που ήταν να την βάλει σε μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο που είχε σπουδάσει και το ήθελε πολύ αλλά εκείνος δεν το έκανε. Από το 1996 που έγινε αυτό είχε μια επικοινωνία μόνο με του παππούδες της όσο ήταν εν ζωή και την θεία της».

Η αγνοούμενη εργαζόταν όταν πρωτογνωρίστηκαν σε μια αεροπορική εταιρεία για τέσσερα χρόνια και έκτοτε δεν είχε ξαναδουλέψει.

«Για να συντηρεί τον εαυτό της χρησιμοποιούσε κάποια χρήματα που είχε η ίδια. Γενικά την βοηθούσα κι εγώ και μέναμε στο σπίτι μου στην Ηλιούπολη, οπότε δεν είχαμε ενοίκιο. Μετά αξιοποιήσαμε και όσα είχε πάρει σαν αποζημίωση από το τροχαίο, από ένα μαγαζί που πούλησε τον αέρα που ήταν στο όνομα της και από το διαμέρισμα που πούλησα και εγώ», λέει χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία δέκα χρόνια αναφέρει πως καμία από τις δύο δεν δούλευε και αυτό την είχε επηρεάσει πάρα πολύ…

«Εμφανιζόταν σαν ψυχολόγος και έψαχνε για όπλο»

Το «Τούνελ» προκειμένου να φωτίσει το θρίλερ της Κυψέλης με την απόπειρα αυτοκτονίας της νηπιαγωγού και την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά 53χρόνων, βρήκε και μια άλλη μάρτυρα που φέρεται ότι μιλούσε τόσο με την αγνοούμενη μέσω διαδικτυακού τσατ πριν εξαφανιστεί αλλά και με την συγκάτοικό της μετά.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εκπομπή, η Σταυρούλα επικοινώνησε μαζί της με ψεύτικο όνομα.

«Μου’ χε πει ότι την λένε Έλενα Παπά, είναι ψυχολόγος και ότι μένει μόνη της στο Μαρούσι. Την φίλη της την παρουσίαζε σαν αδερφή της. Μου ζητούσε μάλιστα να βρει όπλο, γιατί της είχε γίνει μια επίθεση από κάποιον υποτίθεται ασθενή της».

Αναφέρει ότι η φίλη της αγνοούμενης της είχε πει και για ένα σημείωμα που άφησε πίσω.

«Μου έλεγε ότι το διάβαζε σε εμένα πρώτη φορά ενώ το είχε διαβάσει και σε άλλη κοπέλα μέσα από το τσατ. Στο σημείωμα έλεγε φεύγω. Κάποια στιγμή μου’ χε πει ότι τώρα από την Σταυρούλα δεν θα έχει μείνει ούτε κοκαλάκι. Ποιος να την βρει…», καταλήγει.

Αρχαιοκαπηλία στο Μεσολόγγι - Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη;

Φυσικά η εκπομπή δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου αλλά και τις εξελίξεις γύρω από τις... συμμορίες αρχαιοκάπηλων που δρουν στον κάμπο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πριν από τρεις ημέρες συνελήφθη 36χρονος στο Μεσολόγγι για αρχαιοκαπηλία, με τα αρχαία να ξεθάβονται σε ένα σημείο στο οποίο βρέθηκε ο κρεοπώλης για 11 λεπτά αφότου δολοφόνησε τον Μπάμπη Κούτσικο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως στις 3 Ιανουαρίου, είχε πάρει την Υπηρεσία Αρχαιοτήτων της Λευκάδας πως έχει αυτές τις αρχαιότητες. Στις 5 Ιανουαρίου έφτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ζητώντας να δώσει τις αρχαιότητες και να πάρει τα εύρετρα.

Μια καταγγελία, ωστόσο, στο τμήμα Ασφαλείας Θεσσαλονίκης βοήθησε τις Αρχές να φτάσουν στη σύλληψή του, σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ».

Πώς όμως έφτασε στις αρχαιότητες; Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε πληροφορίες από έναν ηλικιωμένο για θαμμένα αρχαία στην περιοχή Λυόμενα στο Μεσολόγγι. Στο ίδιο σημείο που βρέθηκε ο κρεοπώλης μετά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων, τηλεφώνησε άνθρωπος που σχετίζεται με την υπόθεση από το Μεσολόγγι και εξέφρασε φόβους για τη ζωή του καθώς δέχεται απειλές!

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή

Ένα κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας το οποίο λυμαινόταν στην περιοχή έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Έπειτα από έρευνα της εκπομπής προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για τη δολοφονία του Μπάμπη που αφορούν δυο πρόσωπα.

Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό, τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου. Την εικόνα αυτή έδωσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι «Εδώ και δυο χρόνια σε συζητήσεις μας , ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ σε μια εκκλησία το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι , με μηχάνημα...»