ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Φίλος του 50χρονου κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Μεσολόγγι: Φίλος του 50χρονου κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Συνελήφθη 36χρονος για αρχαιοκαπηλία στο Μεσολόγγι - Ήταν φίλος του κατηγορούμενου κρεοπώλη.

Ένας 36χρονος συνελήφθη στο Μεσολόγγι καθώς κατηγορείται ότι κατείχε και προσπάθησε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο 36χρονος φέρεται να είναι φίλος του 36χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Την Τετάρτη στήθηκε επιχείρηση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να βρουν τον 36χρονο που προσπαθούσε να πουλήσει τα αρχαία αντικείμενα σε οίκους δημοπρασιών. Στο σπίτι του δράστη οι Αρχές δεν βρήκαν τίποτα, ούτε στην ευρύτερη περιοχή. Όταν άρχισαν οι ερωτήσεις ο αρχαιοκάπηλος δεν ομολογούσε την πράξη του μέχρι που έσπασε και είπε ότι κρύβει τα αρχαία αντικείμενα σε μια αποθήκη στο Μοναστηράκι

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και θα ερευνήσουν οι αστυνομικοί είναι το περιβάλλον του αλουμινά, ο οποίος ήταν πολύ στενός φίλος με τον κρεοπώλη και με ένα από τα τέσσερα άτομα τα οποία βρίσκονται γύρω από το ευρύτερο περιβάλλον του κρεοπώλη που ερευνάται.

Ο συλληφθής δεν είχε κληθεί μέχρι στιγμής για κατάθεση σχετικά με την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου ενώ δεν έχει απολογηθεί ακόμα για τις κατηγορίες αρχαιοκαπηλίας. Τα ερωτήματα των Αρχών είναι πια «Ποιος, που και γιατί».

Τι βρήκαν οι Αρχές στην αποθήκη στο Μοναστηράκι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τα εξής:

  • δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης
  • μαρμάρινη κεφαλή παιδιού
  • και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου.

Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Ο 36χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του (κακουργηματικού χαρακτήρα), οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.