MEDIA

ΕΡΤ1: Οι νέες σειρές που ετοιμάζονται με ονόματα έκπληξη

ΕΡΤ1: Οι νέες σειρές που ετοιμάζονται με ονόματα έκπληξη

Η ΕΡΤ έχει στα σκαριά παραγωγές μυθοπλασίας που θα συζητηθούν

Το βλέμμα των στελεχών της ΕΡΤ1 δεν βρίσκεται μόνο στην Eurovision αλλά και στην επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Έτσι, έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζουν πρότζεκτ και κυρίως να «κλειδώνουν» τις νέες τους σειρές. Μία από αυτές θα είναι η «Μαρία που έγινε Κάλλας». Σε παραγωγή Feelgood Entertainment και σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, η παραγωγή «θα αφορά στις άγνωστες πτυχές της ζωής της Μαρίας Κάλλας και θα είναι γεμάτη από μουσική και πολιτισμό, όπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη γνωστοποιώντας μάλιστα ότι κάποια από τα μουσικά κομμάτια θα αποδοθούν από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει γίνει ήδη πρόταση στην Ελένη Ράντου για να κρατήσει έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Μία ακόμη νέα παραγωγή μυθοπλασίας θα λέγεται «Δίχτυ» και θα φέρει την υπογραφή του μοναδικού Μανούσου Μανουσάκη. Ο Θοδωρής Αθερίδης, που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωΐαν σε Είδον», αποκάλυψε: «Θα υποδυθώ έναν αστυνομικό σχεδόν ελαφρώς παροπλισμένο, με μεγάλη εμπειρία, ο οποίος είναι αλκοολικός. Θα έχει προηγούμενα με την αρχηγό του, την οποία θα υποδυθεί η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους».

Ενώ τα νέα σίριαλ ετοιμάζονται πυρετωδώς, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ1 έχουν δώσει το πράσινο φως σε δύο από τα ήδη αγαπημένα. Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, θα συνεχίσει να κρατά παρέα. Η ιστορία μάς μεταφέρει πίσω, στο 1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της. Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Την επόμενη χρονιά θα συνεχιστεί και η «Έρημη χώρα», η συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ, όπου μετά την επιτυχημένη προβολή της στο ERTFLIX ξεκίνησε το ταξίδι της στη δημόσια τηλεόραση χθες. Πρόκειται για μία δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς (Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος). Η οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας. H Εύα, μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.