MEDIA

Οι εξελίξεις στο Alter

Οι εξελίξεις στο Alter
Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη των εργαζομένων στο Alter σήμερα το απόγευμα, ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ.Κώστας Γιαννίκος...

Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη των εργαζομένων στο Alter σήμερα το απόγευμα, ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού κ.Κώστας Γιαννίκος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο να συναντηθεί αύριο στις 12.00 με τα προεδρεία των σωματείων τεχνικών και δημοσιογράφων.

Από τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης 16/2 είναι σε εξέλιξη 24ωρη απεργία, η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση του σταθμού είναι παράνομη γιατί δεν υπήρξε η εξαγγελία της μέσα στο νόμιμο χρονικό διάστημα. Η τελική απόφαση του πρωτοδικείου θα βγει τελικά αύριο το πρωί - οπότε και θα έχει λήξει η 24ωρη απεργία.

Μετά από τη συνάντηση του κ.Γιαννίκου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα ακολουθήσει ενημέρωση και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Τα σωματεία πάντως προσανατολίζονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα, αν δεν τακτοποιηθούν άμεσα οι οικονομικές εκκρεμότητες.

Η πλευρά του Γ.Κουρή, υποστηρίζει ότι αν το Υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε αποδέσμευση του 50% των λογαριασμών που έχουν δεσμευτεί, τότε θα μπορέσει να πληρώσει τα δεδουλευμένα. Μία σκέψη που υπάρχει είναι να απευθύνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έκκληση προς τον κ.Παπακωνσταντίνου προκειμένου να προχωρήσει σε αποδέσμευση- μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ.Γιαννίκος είχε "εξαφανιστεί" από τα διοικητικά του σταθμού πριν από τα Χριστούγεννα - αν και συνεχίζει να είναι ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ενημέρωση που θα κάνει τόσο για την καταβολή των μισθών Ιανουαρίου και των ασφαλιστικών εισφορών των Τεχνικών του σταθμού, όσο και για το μέλλον του Alter.