MEDIA

Alter: "Τα λεφτά δεν τα χρωστάει ο νέος επενδυτής..."

Alter: "Τα λεφτά δεν τα χρωστάει ο νέος επενδυτής..."
Πλήρες αδιέξοδο στις σχέσεις των εργαζομένων του Alter και της...

Πλήρες αδιέξοδο στις σχέσεις των εργαζομένων του Alter και της διοίκησης του, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία σοβαρή ενημέρωση για το μέλλον του σταθμού. Παρά την πληροφορία που ακούστηκε στην πρόσφατη συνέλευση των δημοσιογράφων ότι ο μεγαλομέτοχος κ. Κουρής υποσχέθηκε την καταβολή των οφειλομένων στις 24 Μαρτίου, το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ!

Είναι απορίας άξιο γιατί ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ έδωσε μία τέτοια αβάσιμη πληροφορία στους εκατοντάδες δημοσιογράφους του σταθμού, ιδιαίτερα εν μέσω έντασης και κρίσης. Η μόνη δέσμευση λοιπόν για πληρωμή στις 24 Μαρτίου, παραμένει εκείνη του έτερου μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού κ. Γιαννίκου.

Η πλευρά Κουρή αντιθέτως, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνο. Κάτι που δυστυχώς δεν έχουν την πολυτέλεια να προσφέρουν οι επί 3 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter για αυτό και προχωρούν σε απεργίες διαρκείας αλλά και ασφαλιστικά μέτρα και επισχέσεις εργασίας. Οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί διαπραγματεύσεων με νέους επενδυτές που συνεχίζονται, δεν ικανοποιούν τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του σταθμού.

Εξάλλου, όπως εξηγεί στο newsbomb.gr γνωστός εργατολόγος που αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες ημέρες την εκπροσώπηση ομάδας εργαζομένων " τα χρήματα που οφείλονται, δεν τα χρωστάει κανένας "νέος επενδυτής" αλλά η τωρινή διοίκηση του Alter η οποία εδώ και 3 μήνες προβάλει κανονικά διαφημιστικά μηνύματα στον σταθμό! Δεν έχουμε να κάνουμε με ιδιοκτήτες που δήλωσαν στάση πληρωμών ή βρίσκονται υπό πτώχευση, αλλά με επιχειρηματίες που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία άλλων υγιών επιχειρήσεων. Συνεπώς το πότε και αν θα μπει νέος χρηματοδότης στον σταθμό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το ποιός και πότε θα καταβάλει τα δεδουλευμένα! Αυτά, αν τελικά δεν πληρωθούν στις 24 Μαρτίου, θα πρέπει να διεκδικηθούν νομικά από εκείνους που τους τα οφείλουν και όχι από τους όποιους νέους επενδυτές"!

Την ίδια στιγμή προκαλεί ερωτηματικά και σενάρια, η παρατεταμένη σιωπή άλλοτε λαλίστατων δημοσιογράφων του σταθμού, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από το Alter. Συνεργάτες τους, επικοινώνησαν με το newsbomb.gr και υποστήριξαν ότι έχουν ήδη πληρωθεί οπότε δεν έχουν λόγο να διαμαρτύρονται- κάτι που προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να διασταυρώσουμε και δεν μπορούμε να το υιοθετήσουμε ως δεδομένο.

Διαβάστε επίσης: Alter: “Κλείνει” μέχρι να καταβληθούν οι μισθοί;