MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με ένα κλικ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με ένα κλικ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τους «καίει» το Αγιο Φως"


Η εφημερίδα γράφει ότι "το... ειδωλολατρικό σύμβολο του «δήθεν Αγίου Φωτός» θα μετέτρεπε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού σε «εμμανή αντικληρικό» έγραψε σε άρθρο του, με τίτλο «Αντικληρικισμός και αντικομμουνισμός», ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, στέλεχος του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων -στους κόλπους της Εκκλησίας και της πολιτικής- με αυτή τη δημόσια τοποθέτηση, εν μέσω Εβδομάδας των Παθών".

ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί παίρνουν τα 4,2 δισ. του νέου ΕΣΠΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρή ώθηση στην οικονομία δίνουν τα προγράμματα για την απορρόφηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ. Ενισχύονται τομείς όπως τουρισμός, αγροδιατροφή, συγκοινωνιακές υποδομές, περιβάλλον, φαρμακευτική βιομηχανία, ενέργεια, κατασκευές, πληροφοριακή. Προβλέπεται η δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κώδικας της Βίβλου και η Προφητεία για την Ουκρανία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα απίστευτο παρασκήνιο γύρω από το «Μυστικό των Μυστικών» για τα μελλούμενα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για δραχμή και ευρωψηφοδέλτιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε βέρτιγκο η αξιωματική αντιπολίτευση, που ταλαντεύεται ανάμεσα στα δημοψηφίσματα αλά... Παπανδρέου των «προεδρικών» και στο σοσιαλισμό αλά... Τσάβες της Αριστερής Πλατφόρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μαύρα παιχνίδια πριν από τις κάλπες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κίνηση «ματ» φαίνεται πως προχώρησαν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι το Μαξίμου σκοπεύει να μεταθέσει την εξέταση, για την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχετικά με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, για μετά τις εκλογές".

ΕΣΤΙΑ: "Κατάπτυστο σενάριο Δραχμής"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε εξοργιστικό άρθρο που δημοσίευσαν προ πενθημέρου (13.04) οι Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς του Λονδίνου, προωθείται και πάλι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Ξεφουσκώνουν τον Σαμαρά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντίστροφη μέτρηση για τον αρχηγό της Ν.Δ., καθώς το «σύστημα Σαμαρά» στη συντηρητική παράταξη αποδυναμώνεται καθημερινά με διαρροές στελεχών προς όμορα εκλογικά σχήματα, ενώ η επιχείρηση μετάλλαξης του κόμματος αμφισβητείται ανοιχτά από «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κοροϊδία με το μέρισμα"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "παγίδα με τα τεκμήρια στήνει η κυβέρνηση για να περιορίσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Το εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη δεν θα είναι μόνο το πραγματικό που δηλώθηκε στην Εφορία, αλλά και το τεκμαρτό, δηλαδή αυτό που προκύπτει με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» και τις «δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δυστοκία στον ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή υποψηφίων"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δυστοκία παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ολοκλήρωση του ευρωψηφοδελτίου. Χθες, έπειτα από συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.), που χαρακτηρίσθηκε από εκρηκτικό κλίμα και έντονες διαφωνίες, ανακοινώθηκαν έξι επιπλέον ονόματα υποψηφίων, ενώ δύο θέσεις παραμένουν κενές και η πλήρωσή τους παραπέμπεται στις αμέσως επόμενες ημέρες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χωρίς τέλος οι συντάξεις μαϊμού"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ζημιά 12,8 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, υπόθεση παράνομης είσπραξης συντάξεων, η οποία αφορά 179 περιπτώσεις και ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οπως έγινε γνωστό σε ενημέρωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 170 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων με πράξεις απάτης και υπεξαίρεσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Παίζουν με τη φωτιά» ενός γενικευμένου πολέμου"

Η εφημερίδα αναφέρει "η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ- ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να αιματοκυλίσει το λαό της Ανατολικής Ουκρανίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το φιάσκο των καυσίμων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα τυφλά συνεχίζει να λειτουργεί δύο χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου το σύστημα ελέγχου του λαθρεμπορίου. Μόνο 500 σε σύνολο 2.200 πρατηρίων αποστέλλουν στοιχεία για τις ποσότητες που αγοράζουν και πωλούν, ενώ σύγχυση επικρατεί για το ότι δεν έχει προχωρήσει η εγκατάσταση GPS σε βυτιοφόρα".

Kontranews: "«Τα παιδιά του Πειραιά» με τον Μαρινάκη διαλύουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο λιμάνι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτοφανή δυναμική ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος λαμβάνει το Κίνημα που εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το οποίο φιλοδοξεί να βγάλει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από το τέλμα, δρομολογώντας μια σειρά από ριζοσπαστικές τομές που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των μεγάλων επενδύσεων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζική ανατροπή. Ολική επαναφορά των τραπεζών σε ιδιωτικά χέρια"

Η εφημερίδα σημειώνει "αποφασιστικά βήματα κάνουν όλες οι συστηματικές τράπεζες για να περάσει σταδιακά η πλειοψηφία των μετοχών σε ιδιώτες. Πρώτη η Eurobank αποδεσμεύεται σε μεγάλο βαθμό από το ΤΧΣ με την αύξηση κεφαλαίου της".

Η ΑΞΙΑ: "Η ΕΘΝΙΚΗ, Η EUROBANK, το ΤΧΣ και το παρασκήνιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι σαφές ότι η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά μετά από τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης δεν μπορεί παρά να περάσει μέσα από ένα υγιές και ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη. Και η ισχυροποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσα από τις αυξήσεις κεφαλαίου και την εισροή νέου χρήματος μπορεί να σηματοδοτήσει και να στηρίξει την είσοδο σε μια νέα εποχή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οδηγός υποβολής δήλωσης για όλα τα νομικά πρόσωπα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις πλήρεις και αναλυτικές οδηγίες, βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα έσοδα που είχαν το 2013, έδωσε χθες τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, φωτίζοντας αρκετά από τα σημεία που είχαν παραμείνει έως τώρα στο ημίφως".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Φρένο στο Χρηματιστήριο από τη νέα φορο-επιδρομή"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τη διπλή επιβάρυνση (φόρος υπεραξίας και φόρος επί των πωλήσεων μετοχών), η χρηματιστηριακή αγορά δέχεται ακόμα ένα φορο-πλήγμα, σε μια περίοδο που επιχειρούνταν να προσελκυστούν νέα κεφάλαια".