MEDIA

Guardian: «Ο κροκόδειλος στέλνει τουρίστες στην Κρήτη»

Guardian: «Ο κροκόδειλος στέλνει τουρίστες στην Κρήτη»

Ο κροκόδειλος της Κρήτης έχει γίνει παγκόσμια «δημοσιότητα». Όλα τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στον «Σήφη» που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εφημερίδα «Guardian» στις σελίδες της για τον «τουρισμό» δημοσιεύει άρθρο για τον δημοφιλή απρόσμενο επισκέπτη του Ρεθύμνου με τίτλο «Tourist snap: crocodile on the loose in Crete sparks visitor rush to island».

«Ο κροκόδειλος που εντοπίστηκε στην Κρήτη, στέλνει τουρίστες στην περιοχή» γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας τον «χαμό» που έχει προκαλέσει ο ξεχωριστός επισκέπτης του νησιού.

«Το ερπετό, που πιστεύεται ότι έχει εγκαταλειφθεί, εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο τουριστικό Ρέθυμνο. Την Τετάρτη, τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για έναν δεύτερο κροκόδειλο, ενισχύοντας τους φόβους ότι η Κρήτη έγινε κατάλληλος προορισμός για ερπετά που συνήθως εμφανίζονται σε τροπικά κλίματα. Με δική του σελίδα στο fb ο «Σήφης», όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, κάνει τους τουρίστες να σπεύδουν στην περιοχή, τα καταστήματα να πωλούν σουβενίρ με τον κροκόδειλο, αλλά τα φουσκωτά στρώματα με κροκόδειλο να γίνονται ανάρπαστα» γράφει το άρθρο.

Η δημοσιογράφος, κάνει αναφορά και στις ανησυχίες του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, που διέταξε να περιφράξουν την περιοχή.

«Οι Ερπετολόγοι έχουν προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους, αν ο κροκόδειλος ή το ζευγάρι κροκοδείλων, δεν μπορεί να ζήσει στο φυσικό του περιβάλλον. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών περιπολιών, έχουν ενισχυθεί».

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως ο λόγος που έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή οι πάπιες, τα αρνιά κι άλλα ζώα, μπορεί να οφείλεται στον «Σήφη».

«Θέλουμε τον ιδιοκτήρη του κροκόδειλου να μας καλέσει έστω και ανώνυμα» δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Βαγγέλης Μαμαγκάκης στην τηλεόραση. "[Θέλουμε να] αναφέρει εάν υπάρχουν περισσότεροι, αν είναι αρσενικό ή θηλυκοί».

Την ίδια ώρα, η σελίδα του "Σήφη" στο Facebook "Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του..." συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί πάνω από 10,000 μέλη σε λίγα 24ωρα!

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής αναγνώριση για τον Σήφη... τον κροκόδειλο (pics+vid)

Αγωνία για τον Σήφη τον κροκόδειλο

H BLACKROCK, ο κροκόδειλος και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας