MEDIA

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Εφυγε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα, το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 44 ετών. Η Κατερίνα έδινε μάχη με τον καρκίνο απο το 2004 και τiς τελευταίες βδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, το 1970. Από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα τα έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Ηταν μέτοχος και ιδρυτικό μέλος του protagon και του bostanistas.
Το protagon αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η Κατερίνα θα ήθελε να σας πούμε για το χαμόγελο της, που είχε, σε ένα κομμάτι του, πίκρα για τη σκληρή μοίρα. Η ίδια θα σας έλεγε πώς, εκτός από τη δημοσιογραφία, αγάπησε πολύ και το θέατρο. Άφηνε τον πόνο της στο κρεβάτι και έτρεχε να ανέβει στη σκηνή, συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικά σχήματα. Της άρεσε η μαγειρική. Έγραφε και μας έδινε συνταγές. Ήθελε να μοιράζεται. Τα πάντα. Πληροφορίες, ρεπορτάζ, φαγητά, αγκαλιές, χαμόγελα, λόγια γλυκά. Ήταν ένας χαρούμενος, υπέροχος άνθρωπος. Και η μνήμη της θα είναι πάντα εδώ, μαζί μας.
Η 1η Απριλίου 2010 ήταν Μεγάλη Πέμπτη. Και η Κατερίνα Γκίκα έγραψε στο protagon.
«Θα πάω σήμερα στην εκκλησιά. Θα πάω να μοιραστώ τα πάθη μου, θα πάω να θρηνήσω. Mπροστά στον εαυτό μου θα σταθώ και θα ανάψω ένα κεράκι. Για όλα όσα έχασα, για όλα όσα έχω ελπίδα να αποκτήσω. Θα κρυφτώ στις ήσυχες γωνίες του ναού, μόνη θα είμαι και με πολλούς. Θα δακρύζω χωρίς να ντρέπομαι. Kαι θα ξέρω μέσα μου βαθειά ότι δεν με κυνηγάνε οι δαιμόνοι που με απειλούσαν όταν ήμουνα μικρή.
Kαι θα ανάψω κι ένα κεράκι για τους ξένους.»".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο της συναδέλφου Κατερίνας Γκίκα, η οποία έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Η Κατερίνα Γκίκα γεννήθηκε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας το 1970 και μετά το πέρας των γυμνασιακών της σπουδών, το 1987, μετοίκησε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία άρχισε το 1990 στον ραδιοφωνικό σταθμό «TOP FM» καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα «ESPRESSO». Ήταν, επίσης, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «protagon.gr». Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Channel».

Η Κατερίνα Γκίκα πάλεψε πολύ σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αρρώστια της, χωρίς να το βάλει ούτε μια στιγμή κάτω. Ήταν πάντοτε αισιόδοξη και, με όπλο το χαμόγελο, προσπαθούσε να ζει την κάθε ημέρα και την κάθε ώρα σε όλο της το μεγαλείο.

Εκτός από τη δημοσιογραφία, μια άλλη μεγάλη της αγάπη ήταν το θέατρο. Δεν έχανε την ευκαιρία να ανεβαίνει στη σκηνή, μετέχοντας σε ερασιτεχνικά σχήματα. Αγαπούσε, επίσης, τη μαγειρική, έγραφε και δημοσίευε συνταγές.

Όλοι μιλούν για έναν χαρούμενο και υπέροχο άνθρωπο που η απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους όσους τη γνώρισαν. Αλλά και η μεγάλη δημοσιογραφική της οικογένεια θρηνεί καθώς έχασε ένα νέο και αξιόλογο μέλος της με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους της και αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο, που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Η κηδεία της Κατερίνας Γκίκα θα γίνει αύριο, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στις 2 μ.μ., στην Κεστρίνη Ηγουμενίτσας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε ένα ξεχωριστό μέλος της, που έφυγε πρόωρα, και που ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα και το δυναμισμό της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συναδέλφους της.

Σχετικές ειδήσεις