MEDIA

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής
Οι αναταραχές εντός και εκτός βουλής για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το πακέτο στήριξης 60-70 δισ. ευρώ ως το 2014 που διασφάλισε ο Γ. Παπανδρέου στο...

Οι αναταραχές εντός και εκτός βουλής για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το πακέτο στήριξης 60-70 δισ. ευρώ ως το 2014 που διασφάλισε ο Γ. Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο με αντίτιμο ένα σκληρό πακέτο μέτρων, και οι πανελλαδικές συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Βοήθεια-μαμούθ και στο βάθος εκλογές".

Κατά την εφημερίδα ".πακέτο στήριξης 60-70 δισ.ευρώ ως το 2014 διασφάλισε ο Γ.Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο με αντίτιμο ένα σκληρό πακέτο μέτρων Το νέο μνημόνιο βρίσκεται ενώπιον των συμπληγάδων του Κοινοβουλίου αλλά διαφαίνεται ότι απαιτεί ενισχυμένη "πολιτική νομιμοποίηση" καθιστώντας ισχυρή την πιθανότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Σώστε τη σύνταξή σας. Πως θα αναγνωρίσετε επιπλέον χρόνια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρουσιάζει σήμερα έναν μίνι οδηγό για το πως μπορεί κάποιος να θεμελιώσει νωρίτερα συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης, πως να υπολογίσει κάποιος τα έτη ασφάλισης και ποια είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ψήφος σε όλα αλλιώς εκλογές με την απειλή χρεοκοπίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ειλημμένη είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ενώπιον του διλήμματος "σταθερή" κυβέρνηση ή χρεοκοπία` ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ: η σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντερμπεργκ σχεδίασε την οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωση της Ελλάδας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο μαχητικός Μητροπολίτης ξεσκεπάζει τον πολιτικό βραχίονα του δαιμονιώδους Σιωνιστικού τέρατος και συγχαίρει από τα βάθη της ψυχής του το κίνημα των "αγανακτισμένων".

Η ΕΠΟΧΗ: "Να φύγουν πριν το ψηφίσουν".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "παρά τη βαρύτατα κλονισμένη ενότητά τους κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ οδηγούνται στην έγκριση ενός συνόλου μέτρων που θα μείνουν στην ιστορία της χώρας για τη σοβαρότατη βλάβη σε ορισμένα ζητήματα και ανήκεστο, που θα προκαλέσουν ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι ξένοι αναμένουν το "ναι" του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εκρηκτικό μείγμα συνδιαμορφώνουν για τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου η αβεβαιότητα αναφορικά με τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ έως το 2014 και οι οξύτατες αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ εν όψει της παρουσίασης των έκτακτων μέτρων για το 2011 και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Φυσήξτε τους να φύγουν....".

Κατά την εφημερίδα "σε μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση, που έσπευσε με το Μνημόνιο 2 να υποθηκεύσει ό,τι είχε απομείνει από το μέλλον της χώρας. Παλλαϊκή η αξίωση για αλλαγή πορείας.Η μόνη δημοκρατική λύση είναι οι εκλογές. Αναβρασμός στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Καταψηφίζει η ΠΑΣΚΕ. Μετέωρο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Απατεώνες ξεπούλησαν τη χώρα 200 δισ.ευρώ τη χρέωσαν μέσα σε ένα χρόνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η εντολή της κοινωνίας που κοχλάζει και ήδη από τις πλατείες όλης της χώρας δίνει μήνυμα μηδενικής ανοχής στην κυβέρνηση της κατοχικής τυραννίας και στη Διεθνή των Οικονομικών Δολοφόνων είναι μια και αμετάκλητη: Οι αδίστακτοι και ξενόδουλοι απατεώνες που ξεπούλησαν τη χώρα να τσακιστούν και να φύγουν ".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αγανάκτηση σ'όλα τα μέτωπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις φωτιές που ανάβει εντός και εκτός βουλής το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καλείται να σβήσει η κυβέρνηση, τα σχέδια της οποίας, κρέμονται πλέον από μία κλωστή".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΜΕ:Γενική απεργία κόντρα στα μέτρα- κόλαση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς σταματημό οργανώνουμε τη δράση για την απεργία, τη μέρα που θα έρθουν στην Βουλή. Εργασιακές σχέσεις-καρμανιόλα για πάμφθηνους εργάτες, για πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Τεράστια η επιβάρυνση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, με αποφάσεις των συνδικάτων".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Με σημαδεμένη τράπουλα για να πειστεί η κοινή γνώμη".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μετά την καταιγίδα της κινδυνολογίας περί επικείμενης στάσης πληρωμών και εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ήρθε η λιακάδα της νέας δανειακής στήριξης της χώρας".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: "Στον πυρετό του λαϊκισμού"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν αντιστάθηκε τελικά ο Αντ.Σαμαράς στις σειρήνες του λαϊκισμού, που ούτως ή άλλως έχει ακολουθήσει σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Ενώ με το "Ζάππειο 2" είχε επί της ουσίας συμφωνήσει σε όλη την κυβερνητική πολιτική, με εξαίρεση την αύξηση της φορολογίας, πριν μερικές ημέρες διαμήνυσε ότι θα ακολουθήσει το δρόμο του οπορτουνισμού και θα πει σε όλα "οχι".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Στη φυλακή... (οι κλεφτο-μιζαδόροι) ή στη ... φυλακή (όσοι τους καλύπτουν).

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και θα μείνει μέχρι να δικαιωθεί... Αν πέσει η κυβέρνηση, θα παραγραφούν τα σκάνδαλα, αλλά δεν θα έχουν που να κρυφτούν οι πρωτεργάτες της καταστροφής, οι οποίοι ανήκουν και στα δύο κόμματα εξουσίας..."

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Ανθύπατοι στα υπουργεία! ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Φιλιππινέζες της τρόικας οι υπουργοί. Ούτε ευρώ δεν θα εκταμιεύεται χωρίς την έγκρισή τους! 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς ".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κατοχή ή χρεοκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Παζάρι για την ονομασία των ξένων επιτρόπων στα υπουργεία. Παράδοση ανευ όρων μετά νέων φόρων. Εκτακτη εισφορά σε ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Πως θα πληρωθούν οι επιβαρύνσεις για ΙΧ και πισίνες. 500 ευρώ το μήνα το κόστος των νέων μέτρων για κάθε νοικοκυριό ".

Real news:" Η πλατεία φέρνει παραιτήσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η λαϊκή οργή οδηγεί πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε σκέψεις εξόδου από τη Βουλή, ώστε και να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας και να μην ρίξουν την κυβέρνηση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιοι θα πληρώσουν τα νέα ΒΑΡΗ στα ακίνητα".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές που θα φτάσουν ακόμα και το 1% της αξίας του σπιτιού, μειώνονται τα ποσά ώστε να πληρώσουν Φορο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όσο το δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ από το 2012 στα τεκμήρια θα υπολογίζονται και οι ημιυπαίθριοι που δηλώθηκαν".

ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σώζουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία με όρους κατοχής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν δεν ψηφίσετε και δεν υλοποιήσετε τα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις η παροχή βοήθειας διακόπτεται. Προσπαθούν να αποκλείσουν κάθε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης, αφού απέτυχε η αναγκαστική συναίνεση".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Βόρεια Ελλάδα: Στην κατάψυξη 1.000 επενδύσεις!"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Τι εγκυμονεί η εβδομάδα που έρχεται".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Με απορρόφηση 85 ΔΟΥ ξεκινά η αναδιοργάνωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε χρονικό ορίζοντα διετίας θα υλοποιηθεί το σχέδιο της συγχώνευσης των 200 εφοριών (από τις συνολικά 287 που λειτουργούν σήμερα) το οποίο αποτελεί αιχμή για τη βελτίωση του μηχανισμού είσπραξης φόρων ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε δύο δόσεις τα φορολογικά".

Κατά την εφημερίδα "με την πέμπτη δόση εξασφαλισμένη πλέον, η κυβέρνηση στρέφεται απερίσπαστη στην εξειδίκευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου επιχειρώντας να δώσει οσμή συναίνεσης και ψήγμα αναπτυξιακών μέτρων ".