MEDIA

STAR WARS: Όσα δεν γνωρίζατε για την κορυφαία σκηνή των ταινιών

STAR WARS: Όσα δεν γνωρίζατε για την κορυφαία σκηνή των ταινιών

Στη διασημότερη ίσως σκηνή των έξι ταινιών Star Wars, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ μαθαίνει την αλήθεια για τον Νταρθ Βέιντερ: είναι ο πατέρας του. Σοκαρισμένος από την αποκάλυψη ο ήρωας πέφτει στο κενό...

Πρόκειται όχι απλά για την κορυφαία σκηνή του «Επεισοδίου IV: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» (1980), αλλά για μια από τις πιο θρυλικές στιγμές της ιστορίας του κινηματογράφου, όπουακούγεταιη διάσημη ατάκα: «Είμαι ο πατέρας σου» - για την οποία λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι λέει «Λουκ, είμαι ο πατέρας σου».

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, το μοναδικό αυτό κινηματογραφικό twist αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό, και λέγεται μάλιστα ότι ο Τζορτζ Λούκας παρακολουθούσε από κοντά και έλεγχε τις διάφορες «διαρροές» από τους ηθοποιούς.

Ο δημιουργός της διάσημης σειράς ταινιών ήταν αποφασισμένος να κρατήσει κρυφό το τέλος και έτσι αποφάσισε να βάλει τον ηθοποιό, που ερμήνευε στα πλατό τον Νταρθ Βέιντερ (David Prowse), να πει «ο Όμπι-Γουαν σκότωσε τον πατέρα σου», αλλάζοντας στη συνέχεια τους διαλόγους στο post-production με τη χαρακτηριστική φωνή του ηθοποιού James Earl Jones να εκφωνεί τη διάσημη ατάκα. Μόνο πέντε άτομα λέγεται ότι γνώριζαν τους πραγματικούς διαλόγους.

Πρόκειται παράλληλα για την κορυφαία στιγμή του ηθοποιού Μαρκ Χάμιλ (Σκαϊγουόκερ) ο οποίος, σοκαρισμένος από την αποκάλυψη, αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του πέφτοντας... πάνω σε έναν σωρό από στρώματα! Μια σπάνια φωτογραφία από το backstage των γυρισμάτωναποκαλύπτειτην πραγματικότητα για μια από τις πλέον αξιομνημόνευτες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε και εσείς κορυφαίες στιγμές από τις ταινίες Star Wars; Ευτυχώς που τα κανάλια Novacinema δημιούργησαν το κανάλι Nova Star Wars HD και μπορείτε να γίνεται μέρος της κάθε τριλογίας και να λάβετε την απόλυτη εμπειρία θέασης.

Και τώρα, γράφεις στον αποκωδικοποιητή Novabox+ ό,τι θέλεις για να το βλέπεις όποτε θέλεις. Άλλωστε ένα είναι σίγουρο – τέτοια κινηματογραφικά αριστουργήματα δεν γίνεται να λείπουν από την ταινιοθήκη μας.

Μη βλέπεις ό,τι έχει. Δες ό,τι θέλεις.

Σχετικές ειδήσεις