MEDIA

Eurovision 2017: Ποιος είναι ο τραγουδιστής της Πορτογαλίας που μάγεψε το κοινό! (vid)

Eurovision 2017: Ποιος είναι ο τραγουδιστής της Πορτογαλίας που μάγεψε το κοινό! (vid)

Ο 62ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε με έναν φαντασμαγορικό τελικό, ο οποίος επιβεβαίωσε τα φαβορί, με την Πορτογαλία να σαρώνει στα 12αρια!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού κέρδισε η Πορτογαλία την Eurovision, χάρη στον Salvador Sobral. Μια οικογενειακή υπόθεση καθώς το τραγούδι "Amar Pelos Dois" είναι γραμμένο από την αδελφή του, Λούιζα.

Η συμμετοχή του Sobral είχε συζητηθεί πολύ πριν την εμφάνιση του στον τελικό της Eurovision 2017, όχι μόνο για το τρυφερό τραγούδι που ερμήνευσε στη σκηνή, αλλά επειδή δημοσιεύματα τον ήθελαν να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Η νίκη του Sobral με τους 758 βαθμούς φέρνει το διαγωνισμό ξανά στο νότο. Ο ίδιος σχολίασε τη νίκη του ως «θρίαμβο της μουσικής» ενώ κάλεσε όλους να ανοίξουμε τις καρδιές μας στη λυρικότητα της τέχνης του.

«Μια σελίδα ιστορίας γράφτηκε απόψε στα πορτογαλικά στη Eurovision. Μπράβο Σαλβαντόρ! Μπράβο Πορτογαλία!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Η πεντάδα διαμορφώθηκε με βάση τις ψήφους ως εξής:

1. Πορτογαλία
2. Βουλγαρία
3. Σουηδία
4. Αυστραλία
5. Ολλανδία

Ακόμη και η ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα της Λισαβόνας φρόντισε να συγχαρεί τον Σαλβαντόρ Σομπράλ και να μεταδώσει το κομμάτι του από γιγάντια μεγάφωνα ενώ οι οπαδοί της γιόρταζαν ακόμη στους δρόμους της πρωτεύουσας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας που η ομάδα είχε κερδίσει μερικές ώρες νωρίτερα. «Και δεν είμαστε οι μόνοι νικητές της βραδιάς...! Μπράβο Salvador Sobral», αντέδρασε η ομάδα.

Μάλιστα, πριν καν τελειώσει ο διαγωνισμός, ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής Καετάνο Βελόζο είχε κρίνει πως ο Salvador Sobral αξίζει να νικήσει «διότι είναι πάρα πολύ καλός».

Η Βρετανίδα συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εκδήλωσε τη χαρά της στο Twitter γράφοντας «Yay Portugal» μετά τη νίκη του αγαπημένου της υποψηφίου.

Δείτε την εμφάνιση που του χάρισε την πρώτη θέση:

Σχετικές ειδήσεις