Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Το κρυμμένο μήνυμα της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision

Newsbomb

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «One Last Breath» κατόρθωσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και μια θέση τον τελικό του Σαββάτου (23/5). Αμέσως μετά άρχισαν οι θεωρίες συνομωσίας.

Είναι γνωστή η συνήθεια κάποιων να ψάχνουν να βρουν κρυμμένα μηνήματα σε τραγούδια. Ετσι έγινε και με το One Last Breath. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ακόμα και ο τίτλος είναι ενδεικτικός. "Μια τελευταία ανάσα" είναι ο κατάλληλος τίτλος για μια χώρα που πιέζεται ασφυκτικά από τους διεθνείς δανειστές.

Η Ελλάδα βρίσκεται τόσο στριμωγμένη που ενδεχομένως και να καταρρεύσει. Η ερμηνεύτρια Μαρία Έλενα Κυριακού απευθύνεται σε κάποιον που δεν κατονομάζει, είναι ίσως η Γερμανία αναρωτιούνται; Προδόθηκε και τώρα κείτεται πληγωμένη, μια χώρα που προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της στο σκοτάδι. Όχι και τόσο μακριά από την πραγματική ζωή των περισσότερων Ελλήνων, αποφαίνονται οι μουσικο-πολιτικοί αναλυτές. Κάπως έτσι νιώθει η πλειονότητα των Ελλήνων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Στη συνέχεια η ανάλυση πιάνει έναν έναν στίχο:

I’m begging you take me
out of this firing hell.
Come back and save me —
What happened wasn’t fair.
Nothing left. All that I have
is one last breath.
Only one last breath.”

Ας είμαστε ειλικρινείς, λέει η ανάλυση είναι μια μπαλάντα ερωτικού πόνου. Αλλά, συνεχίζει, αν ακούσετε πιο προσεκτικά μπορεί και να απευθύνεται στους πολίτες της Ευρωζώνης. Σε όλους αυτούς που βλέπουν το διαγωνισμό και μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την αγωνιώδη της μάχη.

Έρχεται για να λιώσει τις καρδιές των Ευρωπαίων λίγο πριν τη σημαντική συνάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης στη Ρίγα. Όπως αναφέρουν στη συνέχεια οι αναλυτές τα πολιτικά μηνήματα δεν είναι το φόρτε της Eurovision αλλά έχει ξανασυμβεί και θυμίζουν τη συμμετοχή της Γεωργίας το 2009, η οποία ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στο Βλαμιδίρ Πούτιν.


Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο ημιτελικό εκτός της Ελλάδας πέρασαν οι: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο. Άλλες δέκα χώρες θα προκριθούν από τον ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου.
Οι υπόλοιπες επτά χώρες που είναι ήδη στον τελικό είναι οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό.

Δείτε στο βίντεο, την εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στο κατάμεστο Stadhalle της Βιέννης.