MEDIA

Ρ. Μακρή: «Δεν με νοιάζει αν απέναντι είναι ο ΔΟΛ, ο Μπόμπολας 'η ο Μελισσανίδης!»

Ρ. Μακρή: «Δεν με νοιάζει αν απέναντι είναι ο ΔΟΛ, ο Μπόμπολας 'η ο Μελισσανίδης!»

Η πιο… τσαμπουκαλεμένη παρουσία της Βουλής, ηΡαχήλ Μακρήείναι Παναθηναϊκός, αρνείται να φοβηθεί και μιλάει στην εφημερίδα Πράσινη για όλους και για όλα...

Του ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ

Αργάμιση… Η δουλειά στην εφημερίδα έχει τελειώσει. Γυρίζεις σπίτι. Το μόνο «ζωντανό» πρόγραμμα είναι η εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο KONTRA. To αφήνεις. Χαμηλά για να μην ξυπνήσει η φαμίλια. Βλέπεις έναν μουσάτο από το «Ποτάμι». Στη μέση ο Λιάτσος, αριστερά η Ραχήλ Μακρή. Ο μουσάτος κάτι της λέει.. Αυτό ήταν. Σαν φιγούρα από ταινία του Ταραντίνο, η τύπισσα με το ασύμμετρο κούρεμα και το στόμα-πολυβόλο, πυροβολεί αλύπητα. Κάθε ατάκα και… εγκεφαλικό. Ο μουσάτος παθαίνει κοκομπλόκο και κουνάει το κεφάλι του σαν αυτά τα σκυλάκια που βάζουμε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο Λιάτσος τον… σώζει ρίχνοντας διαφημίσεις! Η Ραχήλ Μακρή παίρνει ένα ακόμη σκαλπ. Από τα πολλά που έχει πια στην κατοχή της. Την καλέσαμε στα γραφεία της «Π». Είδε τα Κύπελλα του Παναθηναϊκού και… λίγωσε. Έκανε σαν παιδάκι… Για λίγο. Μόλις ξεκίνησε η συνέντευξη ξαναβγήκε ο… Ταραντίνο. Απολαύστε την.

Αν googlάρεις το όνομα «Ραχήλ Μακρή» ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι «Ραχήλ Μακρή-καβγάδες»..

Επειδή λες “Μακρή Ραχήλ-καβγάδες”, αυτό συνέφερε τον Τύπο ο οποίος από την αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας επειδή μπήκα στα βαθιά και άρχισα να ενοχλώ επιχειρηματικά συμφέροντα και να έχω ενασχόληση με χρέη και με δάνεια από καναλάρχες, με δουλειές που είχαν σε σχέση με το δημόσιο, όπως πχ στην ενέργεια, με είχαν στοχοποιήσει και προσπαθούσαν να με λιντσάρουν πολιτικά. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Ακόμα και σήμερα μπορώ να πω ότι προσπαθούν ακόμη να περάσουν μέσω του ΔΟΛ και δημοσιευμάτων των Νέων- που προσφεύγω στη δικαιοσύνη γι’ αυτά γιατί έχουν εμπάθεια- την εικόνα της καβγατζού, της γραφικής και γενικά αυτή την εικόνα.

Από όλους αυτούς με ποιον θα πήγαινες για φαγητό;

Με κανέναν.

Το κρατάς μανιάτικο….

Δεν είναι θέμα μανιατικού, αλλά προσωπικοτήτων. Όταν πας για φαγητό με τον άλλο πας γιατί θες. Δεν πας να συζητήσεις όπως διάφορες πρώην βουλευτίνες και νυν υπουργίνες που τρώγανε ψαράκι με τον Σταμάτη και το επιτελείο του Σαμαρά. Εγώ δε συζητώ για θέματα της βουλής στα τραπεζώματα. Όταν πάω στα τραπεζώματα μπορεί να πω κάτι για προσωπικό θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα ήταν ποτέ φίλοι μου.

Πάντως για τρία χρόνια βουλευτής δεν τα έχεις πάει κι άσχημα με τους καβγάδες…

Για τρία χρόνια βουλευτής το μόνο που ήθελαν να φαίνεται στον κόσμο ήταν οι καβγάδες, χωρίς να υπάρχουν στην ουσία. Για τρία χρόνια , λοιπόν, ένας βουλευτής που στην ουσία έχει ένα έργο, που απαριθμεί πάνω από 295 ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ερωτήσεις για τις οποίες έχει ζητήσει στοιχεία από τους εισαγγελείς και οι εισαγγελείς με δικές τους παρεμβάσεις σταμάτησαν θέματα τα οποία έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον. Έχει οδηγήσει λαθρεμπορία καυσίμων στον εισαγγελέα, έχει παρέμβει στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν για όλα τα θέματα που απασχολούσαν τους πολίτες, επιλύοντας πολύ σοβαρά ζητήματα από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης., Ένας βουλευτής που περνούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα στη βουλή, που ήταν στις επιτροπές και εισηγούνταν νομοσχέδια για το κόμμα του όταν δεν ήταν κανένας άλλος βουλευτής, με το να έχει εξετάσει το 99% των νομοσχεδίων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό κοινοβούλιο, νομοσχέδια που πολλές φορές έρχονταν τα μεσάνυκτα, όλα βλαπτικά για το δημόσιο συμφέρον και έπρεπε αυτή η βουλευτής να καθίσει να μελετήσει για να υποστηρίξει ως εισηγητής ενός κόμματος το νομοσχέδιο. Αυτή η βουλευτής είναι η Ραχήλ Μακρή. Ήδη κατέθεσα την πρώτη μου ερώτηση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΑΠ και ζητάω όλο το φάκελο και τα στοιχεία για να δούμε τι έχει συμβεί με την πώληση του ΟΠΑΠ. Ένα ακόμα έγκλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους ενδιαφέρει το έργο και θέλουν να παρουσιάζουν την καβγατζού.

Προσωπικά θεωρώ πιο χυδαίο χτύπημα το σκίτσο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και σένα τις μέρες που έκλεισε η ΕΡΤ…

Ο κύριος Χατζόπουλος θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Επίσης θα ζητήσω από την κυρία Κωνσταντοπούλου να μπει επιτέλους μία τάξη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, γιατί ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν για το κοινοβουλευτικό έργο και όχι να μπαίνουν στα εντευκτήρια, να στέλνουν φωτογραφίες και σχόλια τα οποία είναι υποτιμητικά και προσβλητικά για την προσωπικότητα των βουλευτών. Ετοιμάζω και θα αποστείλω εξώδικο προς το δημοσιογραφικό αυτό οργανισμό και τους δημοσιογράφους του γιατί πλέον είναι θέμα εμπάθειας. Και βέβαια το σκίτσο αυτό θα το καταγγείλω και διεθνώς γιατί είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου ως μητέρα και ως γυναίκα και επειδή είναι και η μέρα της γυναίκας θα αναφερθεί και θα ζητηθεί από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με κάποια δράση μου αυτό το θέμα να αναδειχτεί κοινοβουλευτικά για να τελειώσουν αυτά που συμβαίνουν και συνέβαιναν στο ελληνικό κοινοβούλιο με την ανοχή του προηγούμενου προέδρου της Βουλής. Πχ. ο κύριος Μαρκογιαννάκης είχε αποκαλέσει την κυρία Κωνσταντόπουλου “σαβούρα”. Αυτές οι χυδαιότητες και ο σεξισμός θα σταματήσουν και θα χρησιμοποιήσω όλα τα νόμιμα μέσα που έχω ως πολίτης.

Πώς είναι να σε χτυπάει ένας οργανισμός όπως ο ΔΟΛ;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη γιατί μία βουλευτής της επαρχίας από το πουθενά, την οποία δεν περίμεναν ποτέ να γίνει βουλευτής, γιατί εγώ δεν προέρχομαι από καμία οικογένεια, δεν έχω κανένα στήριγμα και μόνη μου δύναμη είναι ο κόσμος και κανείς άλλος, τα έβαλε με ένα τέτοιο σύστημα που δεν τολμούν να τα βάλουν πολλοί πολιτικοί. Είναι τιμή μου και καμάρι μου και θα συνεχίσω. Και επειδή πια είμαστε στην Κυβέρνηση και είμαι κυβερνητική βουλευτής και απαιτώ όλοι να πληρώσουν τα χρέη τους.

Πέραν του ΔΟΛ τα έβαλες ανοιχτά και με τον Μπόμπολα και το MEGA…

Όπου έβρισκα διαπλοκή, χρέη, οφειλές και βλαπτικές ενέργειες προς το δημόσιο συμφέρον έκανα τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει αν ο κύριος λέγεται Μπόμπολας ή Μελισσανίδης, μου είναι αδιάφορο. Δεν τους ξέρω ούτε θέλω να τους γνωρίσω. Είναι επιχειρηματίες και κάνουν τη δουλειά τους από την πλευρά τους. Ο σκοπός τους είναι να κερδίζουν. Αν αυτοί πετυχαίνουν συμφωνίες που είναι βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι, είναι υπεύθυνοι οι πολιτικοί και οι άνθρωποι που υπογράφουν τις συμβάσεις που είναι εν γνώσει τους βλαπτικές. Ο επιχειρηματίας δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά το ιδιωτικό. Ο πολιτικός υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και σε αυτό ορκίζεται. Δεν είμαι κυνηγός της επιχειρηματικότητας, ίσα-ίσα . Χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να υπάρξει κράτος. Άρα χρειαζόμαστε επιχειρηματίες, οι οποίοι θα βγάζουν κέρδος, ναι, αλλά δε θα είναι κρατικοδίαιτοι και δε θα βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Μαζί με τις πολιτικές σου θέσεις και τους καβγάδες, θόρυβος έγινε και για τις ενδυματολογικές σου προτιμήσεις. Ένιωσες ότι προκαλούσες με το ντύσιμό σου;

Ο κόσμος δεν με επέλεξε για τον τρόπο που ντύνομαι, αλλά για να κάνω ένα συγκεκριμένο έργο και για αυτό με κρίνει. Θα αποδώσω λογαριασμό στους πολίτες για συγκεκριμένα πράγματα, σίγουρα όχι για το τι φοράω, πώς είμαι, τι κάνω στην προσωπική μου ζωή. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα χρησιμοποιεί άλλον τρόπο.

Έχουν πάντως έναν μεγεθυντικό φακό πάνω σου. Χορεύεις ζεμπέκικο, γιατί χόρεψες; Πας στο καρναβάλι, γιατί πήγες; Σε πνίγει όλο αυτό;

Όχι γιατί στο πάρτι νεολαίας που πήγα για παράδειγμα στην Κοζάνη, ήταν τόσα παιδιά που ήρθαν κοντά μου, με χαιρέτισαν, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε τους προβληματισμούς. Είμαι κοντά στον κόσμο και ο κόσμος αυτό το επιβραβεύει..

Και μέσα σε όλα να και το Ραχιλιάρικο…

Αυτό που το βάζεις; Η μαμά μου πάντως μού είπε ότι ήμουν φοβερή. Έψαχνε μάλιστα στολή Μπουμπουλίνας! (γέλια).Με έκαναν ωραία. Ήταν φοβερή διαφήμιση. Αυτοί βέβαια προσπάθησαν να με καταστρέψουν πολιτικά πριν από τις εκλογές. Όλη η προσπάθεια του συστήματος ήταν να μην ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να απαλλαγούν από μένα γιατί τους ενοχλεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκώ. Μαγκιά του Τσίπρα που με έβαλε. Ήταν προσωπική απόφασή του. Ο λαός έδωσε την απάντησή του στην επιλογή του. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του παρά την εναντίωση του συστήματος. Τον επιβεβαίωσε όμως ο κόσμος με συντριπτικό ποσοστό.

Έχεις πρότυπα;

Ναι. Πρότυπό μου είναι ο Ιησούς Χριστός, σαν στάση ζωής.

Πάντως δεν το γυρνάς το μάγουλο όταν σε χτυπάνε…

Ποτέ. Αλλά είναι πρότυπό μου! Κανένας δεν μπορεί να τον φτάσει. Θεωρώ ότι είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης και ειρηνιστής όλων των εποχών ο θεάνθρωπος. Πιστεύω πολύ σε αυτόν και έχω κολλήσει από πέντε ετών όταν πήγα στο κατηχητικό στη γειτονιά μου και μου έδωσαν μία εικονίτσα που την έχω ακόμα και σήμερα.

Ωραία… Κι αν τεθεί θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας;

Δεν έχει σχέση ο Ιησούς Χριστός με την περιουσία. Μπορεί να το χρησιμοποιούν αλλά είναι παραποίηση, γιατί δίδαξε την αγάπη προς όλους χωρίς καμία διάκριση και όχι τον προσηλυτισμό. Η χριστιανική θρησκεία βασίζεται στην αγάπη και στο ελάτε όσοι πιστέψετε. Δεν ανάγκασε κανέναν ο Ιησούς Χριστός. Ωστόσο, κάποια πράγματα που έχει υιοθετήσει για άλλους λόγους η εκκλησία δεν εκφράζουν απόλυτα τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Για παράδειγμα ο ελληνικός λαός πηγαίνει στην εκκλησία και λέει είμαι Χριστιανός. Είσαι Χριστιανός αλλά όταν μιλάς για τους παράνομους μετανάστες ή για τους ΣΥΡΙζαίους ας πούμε λες είναι άθεοι. Αυτό αμέσως σε κάνει να μην είσαι Χριστιανός. Γιατί αποκλείεται να πιστεύεις στις αρχές του Χριστιανισμού που είναι να σέβεσαι τον άλλον και να αγαπάς αλλήλους… Βέβαια έχω κι άλλα πρότυπα. Τον Καποδίστρια. Αν δεν είχε δολοφονηθεί η Ελλάδα θα ήταν σε άλλα επίπεδα. Δε θα ήμασταν σε αυτό το χάλι. Τον τιμούν στην Ελβετία κι εδώ τον έχουν απαξιωμένο. Θαύμαζα επίσης τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, όλους τους επαναστάτες της εποχής, οι οποίοι πολέμησαν με τόση ανιδιοτέλεια για την πατρίδα και τα ιδανικά τους. Γενικά μου αρέσει πολύ να διαβάζω Ιστορία και όχι μόνο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;

Το «Άκου ανθρωπάκο». Είναι ένα βιβλίο που με σημάδεψε. Περιγράφει όλο το πολιτικό σύστημα.


«Οι ξένοι έδιναν νούμερα, εδώ αποφάσιζαν περικοπές και απολύσεις!»

Πάμε στα ζόρικά… Θα τη βγάλουμε καθαρή με το αντάρτικο;

Ναι. Καταρχήν δεν έχει γίνει ακόμα το αντάρτικο. Καταφέραμε με μία πολύ πετυχημένη διαπραγμάτευση για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους εταίρους μας και να συνεννοηθούμε. Καταφέραμε να πετύχουμε μία συμφωνία, μία ανάσα, για τέσσερις τουλάχιστον μήνες προκειμένου να πάμε μπροστά. Χωρίς μνημόνια. Το μνημόνιο τελείωσε. Μνημόνιο είναι το να έχεις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, να πληρώνει τα σπασμένα ο λαός. Αυτοί έκαναν συμφωνίες καθ’ υπόδειξη και υποταγή. Έφευγαν με ότι τους έδιναν οι δανειστές. Εμείς φύγαμε με ό,τι βάλαμε εμείς στο τραπέζι. Καταφέραμε να φύγουν τα τοξικά κομμάτια από αυτό που λέγεται δανειακή σύμβαση.

Φοβάσαι μην ξυπνήσουμε μια μέρα και έχουμε δραχμή;

Όχι δε φοβάμαι, γιατί δεν είναι τόσο απλό. Το έχουν πει μεγάλοι οικονομολόγοι. Θα είναι καταστροφή για την Ευρώπη και αυτό το γνωρίζουν. Επί χρόνια κατάφεραν να αποσυνδέσουν τις οικονομίες τους και να μαζέψουν τα ομόλογα που είχαν. Επειδή είναι παγκόσμιο το σύστημα και είναι και ευρωπαϊκό, οι οικονομίες είναι συνδεδεμένες και ιδίως το νόμισμα κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει χωρίς να έχει επίπτωση. Δε θα είναι τόσο εύκολο να μας βγάλουν από το ευρώ. Το ξέρουν, γι’ αυτό και ήρθαν να συμφωνήσουν.

Από την πρώτη μέρα της κρίσης μέχρι σήμερα υπάρχει πολύς κόσμος που έχει βγάλει πολλά λεφτά έξω. Η Ραχήλ;

Εγώ δεν έχω λεφτά για να βγάλω. Δε θα τα έβγαζα όμως. Είναι καταστροφή. Δεν είναι ντροπή για έναν επενδυτή.. Είναι ντροπή όμως για τους πολιτικούς. Για τον Γεωργιάδη και τη Βούλτεψη που έβγαιναν πριν τις εκλογές που παραπληροφορούσαν και τρομοκρατούσαν τους Έλληνες πολίτες λέγοντας ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπάρχει ρευστότητα στις τράπεζες και ότι δε θα υπάρχουν λεφτά στα ATM και θα χάσουν τα λεφτά τους. Όλο αυτό στην πραγματικότητα οδήγησε στο πρόβλημα της ρευστότητας. Υπήρχε τεράστια ανάληψη καταθέσεων από τις τράπεζες. Αν μια μέρα όλοι τραβήξουμε τις καταθέσεις, οι τράπεζες αυτόματα θα έχουν πρόβλημα στα αποθεματικά τους.

Είσαι αισιόδοξη; Θα κάνετε τις προεκλογικές σας εξαγγελίες πραγματικότητα;

Ναι, είμαι. Ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των αδικιών.

Μέσα σε όλα έχουμε και Βαρουφακομάνια. Τι έχουν πάθει οι ξένοι και οι γυναίκες με τον Γιάνη;

Δεν ξέρω τι έχουν πάθει οι γυναίκες… Να το πει ο Γιάνης. (γέλια) Μου αρέσει πάντως ότι οι ξένοι έχουν θορυβηθεί. Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν. Μην ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια έχουμε μάθει σε υποτελείς πολιτικούς που δε χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι.

Ποια ήταν η χειρότερη, η πιο ανήθικη υποχώρηση που έκαναν οι προηγούμενοι;

Οι ξένοι η αλήθεια είναι πως όταν πήγαιναν τους έλεγαν κάποια νούμερα. Δηλαδή ότι για να πάρουν τα λεφτά τους έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Έδιναν νούμερα. Το πώς θα το πετυχαίναμε εμείς εδώ, όμως, τι μέτρα θα παίρναμε, ήταν θέμα της Κυβέρνησης. Έτσι, ήρθαν οι απολύσεις, οι πωλήσεις δημόσιων περιουσιών κοψοχρονιά, όλα αυτά τα τοξικά που έκαναν. Δεν τους ενδιέφερε το πραγματικό συμμάζεμα.

Με το χέρι στην καρδιά θες να δεις κάποιον από τους προηγούμενους πίσω από τα κάγκελα;

Δεν είναι τι θέλω εγώ, αλλά τι είναι δίκαιο. Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν έχω αρμοδιότητα να βάλω κόσμο στη φυλακή, ούτε και επιθυμώ τη φυλάκιση του άλλου. Αυτό που επιθυμώ είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι οδήγησαν εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους κόσμο να πηδάει από τα μπαλκόνια, να κρεμιέται, στο να πεθαίνουν παιδιά στην αναζήτηση μιας μονάδας εντατικής θεραπείας, κόσμο να κλαίει, να μην έχει δουλειά. Για όλα αυτά πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο για την πολιτική σου καριέρα;

Δεν έχω όνειρα για τη δική μου πολιτική καριέρα. Εγώ έχω όνειρο να αποκατασταθεί η δημοκρατία, να βιώσω αυτό που ονειρεύομαι από μικρή. Ένα κράτος, ισονομίας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας.


Η «ΠΑΝΑΘΑ» Ραχήλ: Το 13 της ζωής μου!

Πόσο δύσκολο είναι να ζει κάποιος στην Κοζάνη και να είναι Παναθηναϊκός;

Πολύ (σ. σ. γέλια)! Οι περισσότεροι εκεί είναι ΠΑΟΚ, όπως και ο πατέρας μου, ο οποίος θλίβεται. Δεν μπορεί μου λέει να είσαι εσύ Παναθηναϊκός και τα παιδιά σου Ολυμπιακός όπως και ο σύζυγος. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, έπαιζα και η ίδια, έχω και μία φωτογραφία από ένα ματς Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός που κάθομαι πάνω σε κάγκελα, τύπου… ΕΡΤ! Δεν είχα χρήματα ούτε για να πάω σε έναν αγώνα, προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια. Με έβλεπες κάθε Κυριακή και έβλεπα Εορδαϊκό! Είμαι και επίτιμη πρόεδρος του Μακεδονικού Κοζάνης. Θυμάμαι εκείνες τις εποχές να πέφτουν πέτρες και να ανοίγουν κεφάλια. Ήρθε ένα σημείο που αυτό το πράγμα το σιχάθηκα.
Τότε, , λοιπόν, που λες, ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα με παίκτες όπως ο Σαραβάκος και παίκτες που άρεσαν σε όλα τα κοριτσάκια, αλλά ήταν και πολύ καλή ομάδα. Είχα και αφίσες από Σαραβάκο και άλλους παίκτες. Είχε ομάδα με Έλληνες πολύ καλούς παίκτες. Τον Παναθηναϊκό τον είχα επιλέξει και για έναν βασικό λόγο: Έχω γεννηθεί στις 13 Ιουνίου του 1973, είναι τυχερός αριθμός για μένα το 13 και ο Παναθηναϊκός έχει και τη Θύρα 13, οπότε… έκλεισε! Και βέβαια φοράω πάντα έχω τριφύλλι πάνω μου, που μου φέρνει τύχη!


Το Ραχήλ από πού βγαίνει;

Η μητέρα του πατέρα μου ήταν πρόσφυγας από τον Πόντο. Εκεί χρησιμοποιούσαν ονόματα της Παλαιάς Διαθήκης στα παιδιά τους και έτσι πήρα αυτό το όνομα.

Συμπλήρωσέ μας την πρόταση. Η Ραχήλ Μακρή είναι…

Είναι ανεξάρτητη, ελεύθερος άνθρωπος και αντάρτης. Επειδή με έλεγε ο παππούς μου έτσι και επειδή το είπε και ο Τσίπρας πρώτα. Είμαι αντάρτης και ασυμβίβαστη.

Οι ιστορικοί καβγάδες της Ραχήλ Μακρή

Ραχήλ Μακρή VS Τατσόπουλος…
Εγώ τον Ταατσόπουλο δεν τον γνωρίζω, δεν τον γνώριζα ποτέ και απορώ γιατί άρχισε την επίθεση, η οποία γινόταν σε χυδαίο επίπεδο, δεν αφορούσε επιχειρήματα για την πολιτική μου δράση και τις πολιτικές μου θέσεις, αλλά για το επίπεδό μου, για τις σπουδές μου, για την προσωπικότητά μου. Και έτσι άρχισε μία επίθεση από τα social media, στην οποία ήρθε κάποια στιγμή που του απάντησα θεσμικά και όμορφα και έτσι το έκοψε όταν είδε ότι δεν τον παίρνει άλλο.


Ραχήλ Μακρή VS Άδωνης…

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Διαφωνούσα και διαφωνώ με την πολιτική του στάση και θέση και τη στήριξη μίας κυβέρνησης, χωρίς επιχειρηματολογία, που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση τους πολίτες.


Ραχήλ Μακρή VS Βούλτεψη…

Σε μία συζήτηση στις αρχές του 2012, όταν θα περνούσε ένα νομοσχέδιο με μια συμφωνία για τα δάση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος. Εκεί εγώ επιχειρηματολογώντας κοινοβουλευτικά είπα κάποια πράγματα, τα οποία προφανώς έθιξαν την κυρία Βούλτεψη, που έλεγε τα δικά της. Της είπα: «Δεν ντρέπεστε, να παραποιείτε την αλήθεια. Πουλάτε τα δάση στους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχουν και ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και έχουν ομολογήσει ότι καίνε τα δάση». Ξεκίνησε μία τρομερή επίθεση εναντίον μου κι εγώ της είπα ότι αποτελεί ντροπή για το παρελθόν του πατέρα της, εννοώντας ότι θα πρέπει να σέβεται και να τιμά τον πατέρα της με αυτά που λέει. Επειδή ήταν σε ισχυρή θέση της Κυβέρνησης με πάρα πολύ μεγάλη σχέση με τα ΜΜΕ τα οποία ήλεγχε η Νέα Δημοκρατία, πήρε έναν-έναν δημοσιογράφο και τους έδινε στοιχεία για υποτιθέμενους διαλόγους και ύβρεις. Ήταν ψευδή και συκοφαντικά όλα όσα ισχυρίστηκε.

Ραχήλ Μακρή VS Κυριαζίδης…

Σε μία στιγμή ήμουν στο εντευκτήριο της Βουλής και μιλούσα με κάποιον συνάδελφο. Εκεί, λοιπόν, εντευκτήριο είναι όπως καταλαβαίνετε, προφανώς γελούσα με κάποιο αστείο, ενοχλήθηκε ο κύριος Κυριαζίδης και μου είπε “σώπα εσύ, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τις φωνές σου και τις τσιρίδες σου και την υστερία σου». Του είπα «αν σε ενοχλεί μπορείς να φύγεις. Εδλω δεν είναι ελληνική αστυνομία για να κάνεις κουμάντο. θα μου φέρεσαι καλύτερα και θα έχεις καλύτερο τρόπο όταν αναφέρεσαι σε μία γυναίκα». Κι εκεί έγινε ένας τσαμπουκάς…

Ραχήλ Μακρή VS Πάγκαλος…

Άλλος από ‘κει! Όταν είχε γίνει το συμβάν με τα κάγκελα της ΕΡΤ, ενώ δεν είχα αναφερθεί ποτέ στο πρόσωπό του, με ένα χυδαίο τρόπο, γιατί είναι χυδαίος άνθρωπος πέρα από τα υπόλοιπα, ένας άνθρωπος που ο κόσμος τον έχει οδηγήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας-βέβαια δε θα μείνει για πολύ εκεί γιατί οι ευθύνες θα αποδοθούν- βγήκε χωρίς να έχει καμία θεσμική ιδιότητα και άρχισε να λέει χυδαιότητες σε βάρος μου και σε βάρος της κυρίας Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι τα κάγκελα είναι αιχμηρά και τέτοια πράγματα. Του απάντησα ότι εγώ τα κάγκελα τουλάχιστον τα είδα από εκεί που τα είδα, ενώ αυτός δεν ξέρω στο μέλλον από πού θα τα δει…

Ραχήλ Μακρή VS Στάθης Κωνσταντινίδης…

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης είναι ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έναν νομό που αγαπώ πάρα πολύ, εκεί μεγάλωσα και γεννήθηκα σε ένα χωριό της Φλώρινας, τον Άγιο Παντελεήμονα που είναι θαμμένοι οι πρόγονοί μου γιατί είναι το χωριό της μητέρας μου. Ο Στάθης Κωνσταντινίδης έχει να επιδείξει μηδέν κοινοβουλευτικό έργο επί πάρα πολλά χρόνια για αυτόν τον πολύπαθη νομό. Υπήρχε ένα θέμα για τη Βεύη και μια σύγκρουση για την απευθείας ανάθεση που δόθηκε με εξοργιστικό και σκανδαλώδη τρόπο. Ο Κωνσταντινίδης χτυπούσε τις πόρτες των κατοίκων της Βεύης, λέγοντάς τους να μην αντισταθούν σε αυτή την απευθείας ανάρτηση του κυρίου Μπόμπολα, για να πάρει τσάμπα το ορυχείο της περιοχής γιατί θα τους εξασφάλιζε δουλειές, δηλαδή με άλλα λόγια έκανε τον πλασιέ ενός εργολάβου και όχι τον βουλευτή. Βέβαια, ο κόσμος τον έκρινε και τον έστειλε εκεί που τον έστειλε.

Ραχήλ Μακρή VS Νίκος Μπίστης…

Κι αυτός είναι ένας άλλος που προσπάθησε να πάρει λίγα φώτα δημοσιότητας προφανώς, είναι ένας ανύπαρκτος ο οποίος χωρίς να τον έχω ενοχλήσει και να τον γνωρίζω βγήκε και άρχισε να λέει κάτι απίστευτα πράγματα στο twitter του νομίζω, για το θέμα της Χρυσής Αυγής και να με συνδέει με τη Χρυσή Αυγή. Βέβαια, ξέχασε ότι έκανε κωλοτούμπες και ότι όλη του η πολιτική καριέρα ήταν από κανάρα σε κανάρα.

Ραχήλ Μακρής VS Τζαμτζής…

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου! Κι αυτός πήγε στο σπίτι του, ο σοφός ελληνικός λαός τον οδήγησε εκεί που πρέπει και τον τιμώρησε για την ανεκδιήγητη στάση του, όπου στη Βουλή γινόταν μία συζήτηση με μέτρα, εγώ έξω φρενών τους είπα τι είναι αυτά που κάνετε και θα τιμωρηθείτε από τον ελληνικό λαό κι αυτός μού είπε “θα μας κλάσετε τα… τέτοια μας”. Κι επίσης σηκώθηκε για να κάνει τον νταή και να έρθει να με χτυπήσει, αλλά δεν το τόλμησε.

Σχετικές ειδήσεις