MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (14/06/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (14/06/2016) πρωτοσέλιδα

Με επιτόπου επιβολή «πράσινων» κλήσεων προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο περιβαλλοντικό έγκλημα δημιουργώντας ουσιαστικά ένα είδος «Αστυνομίας Φύσης» στο πρότυπο κρατών του εξωτερικού με διευρυμένες αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων η αφαίρεση αδειών επιχειρήσεων αλλά και η ενδεχόμενη δυνατότητα σύλληψης των παραβατών,από τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές (14/06/2016) πολιτικές εφημερίδες.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα θα διαβάσετε για νέο χαράτσι που ανασύρει η κυβέρνηση μέσω Κτηματολογίου, για τις παρενέργειες της υπερφορολόγησης, για την παρέμβαση Στουρνάρα σχετικά με το πλεόνασμα, ενώ στα διεθνή κυριαρχούν οι νέες επιθέσεις στις ΗΠΑ από τον ISIS και οι επιπτώσεις ενός Brexit στην παγκόσμια οικονομία.

Νέα μείωση, κατά 3,5%, σημείωσαν τα έσοδα του κράτους το 2015, σε σύγκριση με το 2014, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Οινοπνευματωδών Ποτών (ΕΦΚΟΠ), υποχωρώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά κάτω από τα επίπεδα του 2009, όταν ακόμα ο ΕΦΚΟΠ ήταν χαμηλότερος κατά 46%.

Η απώλεια αυτή, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οφείλεται λιγότερο στη μείωση αυτή καθαυτή της ζήτησης, ως αποτέλεσμα της κρίσης, και περισσότερο στη στροφή των καταναλωτών σε χύμα, αφορολόγητα προϊόντα.

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας που μπορεί να εγκριθεί στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μεθαύριο Πέμπτη στο Λουξεμβούργο θα διαβάσετε στις σημερινές οικονομικές εφημερίδες.

Ακολούθως θα διαβάσετε για δέκα μικρές τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, ότι οι «κόφτες» καθορίζουν ρευστότητα και μέτρα, για σενάρια αύξησης τιμών στο ρεύαμ υπέρ ΑΠΕ, για τον οδικό χάρτη του Τσίπρα σχετικά με την ανάπτυξη αλλά και τα απόνερα ενός Brexit.

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις