ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα για τους «απυρόβλητους»

Συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα για τους «απυρόβλητους»

Προκλητικά «δώρα» της κυβέρνησης στους εφοπλιστές – Απαγορεύουν το δικαίωμα απεργίας στους ναυτικούς

Ένα ακόμα μέτρο υπέρ των εφοπλιστών από την τρικομματική κυβέρνηση, που συνεχίζει να αφήνει στο απυρόβλητο εκείνους που κρύβουν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους αποφεύγοντας να συνεισφέρουν στο εθνικό εισόδημα.

Όχημα για τη νέα εξυπηρέτηση, η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά απαγορεύεται το δικαίωμα στην απεργία των ναυτικών.

Αναλυτικότερα, η τροπολογία προβλέπει:

«Σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατικών σωματείων, το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών οφείλει εντός 48 ωρών από το χρόνο κήρυξης της απεργίας να εισηγηθεί σχετικά στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου προκειμένου αυτός, με απόφασή του, να καθορίσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό δρομολογιακών γραμμών και συχνότητας εκτέλεσης δρομολογίων που απαιτούνται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος εφόσον η απεργία υπερβεί τις 48 ώρες. Ο ως άνω καθορισμός αφορά σε ήδη υφιστάμενες δρομολογιακές γραμμές και σε ήδη δρομολογημένα πλοία αντιστοίχως. Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες και τα πληρώματα των καθορισθέντων πλοίων υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την εκτέλεση των αντίστοιχων δρομολογίων».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ανασυγκρότησης της ναυτιλίας και έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις με κορυφαία αυτή της Περιφέρειας Κρήτης. Η ανακοίνωση μιλά για όψιμο ενδιαφέρον της τρικομματικής κυβέρνησης και σημειώνει πως με τη στάση της αυτή βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα.

Οι χάρες των κυβερνώντων στους εφοπλιστές έχουν καταστεί πλέον απροκάλυπτες με τους πολίτες να αντιδρούν στα εκατομμύρια ευρώ που καθημερινά χαρίζονται σ' αυτούς που θυμούνται να είναι πατριώτες μόνο στις βραβεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Έλληνες εφοπλιστές:Οι μεγάλοι «πελάτες» στους φορολογικούς παραδείσους

Οι Έλληνες εφοπλιστές πάλι τη «βγάζουν καθαρή»

Τα δίνουν όλα στους εφοπλιστές η κυβέρνηση και ο Μουσουρούλης

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας