ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η WWF έγινε 50!

Η WWF έγινε 50!
Τα 50 χρόνια λειτουργίας της κλείνει φέτος η WWF και τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας...

Τα 50 χρόνια λειτουργίας της κλείνει φέτος η WWF και τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Βρετανίας (Royal mail) αποφάσισε να την τιμήσει εκδίδοντας μια συλλεκτική σειρά 10 γραμματοσήμων με τα ζώα που ωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το έργο της.

Επιλέχτηκαν είδη από όλο τον κόσμο και η τελική λίστα περιλαμβάνει: τον αφρικανικό ελέφαντα, το γορίλλα, την τίγρη της Σιβηρίας, την πολική αρκούδα, τη λεοπάρδαλη amur, το κόκκινο πάντα, τον μαύρο ρινόκερο, τον αφρικανικό άγριο σκύλο, τον ιβηρικό λύγκα και τον πίθηκο golden lion tamarin.

Η WWF δημιουργήθηκε το 1961 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αριθμεί περί τα 5 εκατ. μέλη παγκοσμίως και στο επίκεντρο των προσπαθειών της παραμένει η προστασία της φύσης, η κλιματική αλλαγή και η προσπάθεια για βιώσιμη χρήση των διαθέσιμων φυσικών πόρων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών της έχουν δείξει ότι περίπου το 1/4 των θηλαστικών και το 1/3 των αμφίβιων ειδών απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της μαζικής καταστροφής των δασών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η WWF Ελλάδας ξεκίνησε τη δράση της ήδη από το 1969, αλλά μόλις το 1990 πήρε τη μορφή αυτόνομης εθνικής οργάνωσης.