ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή: Οι online επιλογές που έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας

Η ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή: Οι online επιλογές που έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας

Η ανάγκη για ασφάλεια κάθε στιγμή στον ψηφιακό κόσμο του σήμερα είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική, ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε. Διότι τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας, μας έκαναν να στραφούμε στο διαδίκτυο προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας και να διευκολύνουμε τη ζωή μας, τώρα που μένουμε σπίτι περισσότερο.

Πράγματι, πλέον χρησιμοποιούμε πιο πολύ το διαδίκτυο προκειμένου να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε στο σπίτι, να κάνουμε τις αγορές και τις συναλλαγές μας, να ασκηθούμε, να επικοινωνήσουμε με τους συνεργάτες και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να οργανώσουμε το καθημερινό μας πρόγραμμά και γενικότερα, να αισθανόμαστε ασφαλείς και ήρεμοι και να ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα.

Η ζωή και οι ανάγκες μας αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς. Είναι συνεπώς κάτι περισσότερο από σημαντικό να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια κάθε στιγμή στο σπίτι, με κάθε online επιλογή που κάνουμε. Διότι όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές που έγιναν στη ζωή μας τις τελευταίες εβδομάδες, ήρθαν για να μείνουν.

Πώς θα παραμείνουμε ασφαλείς κάνοντας τις κατάλληλες online επιλογές

Τώρα, λοιπόν, που μένουμε σπίτι περισσότερο και μαθαίνουμε να ζούμε αλλιώς, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, είναι σημαντικό να στραφούμε στις online επιλογές που θα μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε κάθε ημέρα ασφαλείς και να προσαρμοστούμε πιο ομαλά και πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα της εποχής, ατενίζοντας το σήμερα και το αύριο με αισιοδοξία, σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Στη λίστα που ακολουθεί θα ανακαλύψετε τρεις βασικές συμβουλές αναφορικά με το πώς μπορείτε να ζείτε καλύτερα και να αισθάνεστε ασφάλεια κάθε στιγμή, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.

1. Προσοχή στις κακόβουλες ενέργειες κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας: Στην περίπτωση που την περίοδο που διανύουμε εργάζεστε καθημερινά ή κάποιες ημέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από το σπίτι, είναι σημαντικό να μεριμνήσετε να λάβετε τα μέτρα σας, ούτως ώστε να αποφύγετε τις κακόβουλες ενέργειες τρίτων. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι την περίοδο που διανύουμε προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους το γεγονός ότι η τηλεργασία έχει γίνει πλέον ο «κανόνας». Μερικά απλά βήματα αρκούν για να είστε προστατευμένοι ενώ εργάζεστε από το σπίτι μέσω διαδικτύου. Φροντίστε να προσέχετε τα μηνύματα που λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δη τα emails ηλεκτρονικού «ψαρέματος», προσπαθήστε να μην κάνετε χρήση δημόσιου Wi-Fi, διασφαλίστε πως το router σας είναι ασφαλές, αποφεύγετε να κάνετε «κλικ» σε συνδέσμους ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που δεν γνωρίζετε, να εξετάζετε καλά την ασφάλεια των εφαρμογών που «κατεβάζετε» στον υπολογιστή ή το smartphone σας. Επιπλέον, εγκαταστήστε προγράμματα λογισμικού για την ασφάλεια του υπολογιστή σας, φροντίστε να ελέγχετε και να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασής σας στο email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και μην ξεχνάτε να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας.

2. Αποκτήστε online την καλύτερη ασφάλεια, από την ασφάλεια του σπιτιού σας: Μια εξαιρετική επιλογή για να αξιοποιήσετε πλήρως τις online επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας τώρα που μένετε περισσότερο σπίτι, είναι να φροντίσετε για την ασφάλειά σας. Σήμερα ένα «κλικ» στο laptop ή το «άγγιγμα» της οθόνης του smartphone σας αρκεί για να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας. Η online ασφάλιση αποτελεί ουσιαστικά τον πιο εύκολο και «έξυπνο» τρόπο, προκειμένου να νιώσετε άμεσα μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχετε κάθε στιγμή περισσότερα προνόμια, επιλογές και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Είτε θέλετε περισσότερη ασφάλεια για το σπίτι σας, είτε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για τις απαραίτητες μετακινήσεις εκτός σπιτιού, τώρα μπορείτε να ασφαλιστείτε εύκολα και οικονομικά μέσω διαδικτύου, με ελάχιστες online κινήσεις. Σίγουρα αξίζει να σημειώσουμε πως η Anytime προσφέρει εδώ και καιρό αυτή την ευέλικτη online επιλογή ασφάλισης, ενώ την περίοδο που διανύουμε παρέχει και 15% επιπλέον έκπτωση σε όλα τα νέα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου. Σίγουρα αξίζει να πάρετε τη δική σας προσφορά.

3. Online αγορές και συναλλαγές με ασφάλεια: Τέλος, προκειμένου να βγείτε κερδισμένοι χρησιμοποιώντας τις online επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας την περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να φροντίσετε ότι κάθε συναλλαγή ή αγορά που κάνετε μέσω διαδικτύου, είναι ασφαλής. Το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντική αύξηση των online αγορών και της επισκεψιμότητας σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να είστε σίγουροι πως θα ολοκληρώνετε κάθε ηλεκτρονική σας αγορά με ασφάλεια; Σε πρώτο στάδιο πρέπει να φροντίζετε να επισκέπτεστε και να κάνετε τις αγορές σας από e-shops γνωστών και αξιόπιστων εταιρειών. Σε δεύτερο στάδιο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε έναν ασφαλή browser, να μην κάνετε «κλικ» σε ύποπτους συνδέσμους, να ελέγχετε τακτικά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς online και μεταξύ άλλων, να επιλέγετε να κάνετε εγγραφή και να δημιουργείτε «δυνατούς» κωδικούς εισόδου στα e-shops.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, να ζούμε αλλιώς, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο προς όφελός μας. Ας φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τις online επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή περισσότερα, να κάνουμε την καθημερινότητά μας λιγότερο περίπλοκη και να αισθανόμαστε ήρεμοι και ασφαλείς, Anytime. Με λίγα λόγια, ας προσπαθήσουμε να δώσουμε περισσότερη αξία σε κάθε μας online επιλογή και ας διασφαλίσουμε πως θα έχουμε την καλύτερη ασφάλεια που είχαμε ποτέ, από την ασφάλεια του σπιτιού μας!