ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Oktabit γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της

Η Oktabit γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της

Η εταιρεία έχει πετύχει να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών

Τα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά γιορτάζει φέτος η Oktabit, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1992 από την Αθήνα, δραστηριοποιούμενη αρχικά στη διανομή σκληρών δίσκων, για να φθάσει το 2017 να συνεργάζεται με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως.

«Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την Oktabit. Η συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, ειδικά σε μία αγορά όπως είναι αυτή της τεχνολογίας, όπου τα πάντα κινούνται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και οι ανακατατάξεις είναι συνεχείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της 25ετίας επικεντρωθήκαμε στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους συνεργάτες μας και στη διατήρηση μίας υγιούς οικονομικής βάσης. Αυτοί είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύουμε να κινηθούμε και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oktabit και εκ των ιδρυτών της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Η Oktabit διανέμει σήμερα τα προϊόντα περισσότερων από 50 κατασκευαστών που καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα της αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γνωστά brands, όπως είναι οι APC, Asus, Bitdefender, Dell, Devolo, D-Link, Epson, ESET, Fujitsu, Gigabyte, Gigaset, Intel, Kingston, LaCie, Legrand, Lenovo, Lexmark, LG, Logitech, Microsoft, NVIDIA, Panda, Ricoh, Samsung, Seagate, Sony, TP-Link, Transcend, Viewsonic και Zebra. Μάλιστα, για αρκετές από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Oktabit αποτελεί τον μοναδικό διανομέα τους στην ελληνική αγορά. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή, υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δοκιμών και επισκευών. Επιπλέον, διαθέτει στην αγορά τη σειρά υπολογιστών tablets & Notebooks VERO, μία εμπορική ονομασία που έχει δημιουργήσει η ίδια η Oktabit.

«Σε αυτά τα 25 χρόνια της Oktabit πετύχαμε να θεωρούμαστε ένας συνεργάτης που προσφέρει απόλυτη αξιοπιστία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο ενισχύουμε τον κατάλογο των συνεργασιών μας και έχουμε καταφέρει να επεκταθούμε σε τόσες πολλές προϊοντικές κατηγορίες. Μελλοντικός μας στόχος να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες λύσεις που άπτονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό με την επιχειρηματική συνδρομή και την επόμενης γενιάς που θα ενισχύσει τις υπηρεσίες μας.» τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit και συνιδρυτής της εταιρείας. «Η Oktabit φιλοδοξεί διαχρονικά να είναι ένας ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ των κατασκευαστών και των καταναλωτών. Θέλουμε να είμαστε ο αξιόπιστος συνεργάτης για τον κατασκευαστή και, ταυτόχρονα, σημείο αναφοράς για τον καταναλωτή σχετικά με τα επίπεδα τιμής, τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης».

Η Oktabit απασχολεί σήμερα 90 περίπου εργαζόμενους και έκλεισε το 2016 με κύκλο εργασιών 48,7 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται στα 1,97 εκατ. ευρώ. Το 2017 θα κλείσει με περαιτέρω θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η εταιρεία διατηρεί από το 1997 υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου καλύπτει τις ανάγκες των συνεργατών της στη Βόρεια Ελλάδα. Το 2016 εγκαινίασε επίσης το πρώτο Dell Exclusive Store, στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».