Οι πρωταγωνιστές του γιορτινού τραπεζιού

Οι πρωταγωνιστές του γιορτινού τραπεζιού

Η πλούσια γκάμα των κρασιών της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» προσφέρει την απόλυτη οινική εμπειρία.

Τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φίλοι και συγγενείς μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι και μοιράζονται γεύσεις, συζητήσεις και χαμόγελα. Οι κοινές αυτές στιγμές μας φέρνουν πιο κοντά, μας κάνουν να ξεχνάμε τις διαφορές μας, να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε την ατμόσφαιρα ζεστασιάς και θαλπωρής. Και καθώς πλησιάζουμε προς τις ημέρες των διακοπών, ο ενθουσιασμός μεγαλώνει και οι ετοιμασίες για τις μικρές ή μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο σπίτι, ξεκινούν.
Προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας, που μας τιμούν με την παρουσία τους, δίνουμε ιδιαίτερη βάση στο μενού, που θέλουμε να ταιριάζει με τον χαρακτήρα των ημερών. Πλούσιες γεύσεις, νόστιμα ορεκτικά, εντυπωσιακά κυρίως και άφθονα γλυκά διαδέχονται το ένα το άλλο. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η επιλογή του κατάλληλου κρασιού, προκειμένου να αναδείξουμε τις γεύσεις που έχουμε ετοιμάσει με πολλή αγάπη.

Άλλωστε, ένα καλό κρασί πάντα εκτιμάται ιδιαιτέρως από κάθε καλεσμένο. Μας συντροφεύει από την αρχή μέχρι το τέλος της βραδιάς, και μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να γιορτάσουμε κάθε ιδιαίτερη περίσταση. Εμείς ξεχωρίζουμε την πλούσια γκάμα των κρασιών της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», που περιλαμβάνει αναρίθμητες αρωματικές επιλογές, που θα απογειώσουν το γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γιορτινό τραπέζι. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας επιλογές.

Samos Grand Cru για το καλωσόρισμα

K1

Το Samos Grand Cru είναι το γλυκό κρασί της ΕΟΣ Σάμου, που καταναλώνεται πολύ ευχάριστα, χάρη στην απόλυτα ισορροπημένη γεύση του, καθώς παράγεται, με πολύ προσεκτική οινοποίηση, από καλά ωριμασμένα σταφύλια επιλεγμένων, ημιορεινών αμπελώνων. Εκφράζει τόσο την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ποικιλία του Μοσχάτου, όσο και τον οινοπαραγωγικό τόπο της Σάμου. Είναι μία επιλογή που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές του γλυκού κρασιού.
Σερβίρεται πολύ δροσερό στους 8ο - 10ο C.

Ο ιδανικός συνοδός για τα λευκά κρέατα

K2

Το Ροζέ Μελισσόμαντρα, Καλλιγάς ξεχωρίζει για το υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων, αλλά και το λαμπερό χρώμα με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Έχει φρουτώδη, γλυκόπιοτη γεύση με τόνους μελιού και καραμέλας και συνοδεύει ιδανικά λευκά κρέατα, ζυμαρικά και φρούτα ή γλυκά. Επομένως, θα αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές κάθε γιορτινής βραδιάς, που θα ταιριάξει ιδανικά με κυρίως πιάτα, όπως η δημοφιλής γαλοπούλα, αλλά και με τα επιδόρπια.
Σερβίρεται πολύ δροσερό στους 8°-10° C.

Ο απόλυτος παρτενέρ για κόκκινα κρέατα

K3

Το Αγιωργίτικο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Στο γιορτινό τραπέζι ταιριάζει απόλυτα με κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Αποτελεί μία κλασική επιλογή, που δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν προσκεκλημένο. Ενέταξε το στο μενού για να εντυπωσιάσεις!
Σερβίρεται ελαφρά δροσερό στους 15°-18° C.

Για όσους επιμένουν στο λευκό!

K4

Εναλλακτικά, ο Λευκός Κύκνος της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, είναι ιδανική επιλογή για να συνοδεύσουμε λευκά κρέατα, μυρωδάτες λευκές σάλτσες σε κάθε τύπου ζυμαρικά, ψάρια και θαλασσινά, καθώς τονίζει τη δροσερή, και ταυτόχρονα ελαφριά οξύτητά του σε κάθε γουλιά. Έχει μοναδική φρουτώδη γεύση, ανοιχτόχρωμο λαμπερό χρώμα και θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του μοσχοφίλερου.
Σερβίρεται πολύ δροσερό στους 8ο -12ο C.

Η διαχρονική αξία

K5

Του ούζο είναι μία κλασική και αγαπημένη επιλογή που προτιμούν αρκετοί καλεσμένοι, για αυτό καλό είναι να έχεις φροντίσει να υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι. Εμείς ξεχωρίζουμε το εξαιρετικό απόσταγμα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Το γνήσιο, ελληνικό ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, στο οποίο ξεχωρίζουν τα εξαίσια αρώματα μάραθου και γλυκάνισου θα ταιριάξει ιδανικά με θαλασσινούς μεζέδες και ορεκτικά.

Το ιδανικό κλείσιμο

K6

Το Samos Vin Doux, του ΕΟΣ Σάμου είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου! Σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10οC μαζί με επιδόρπια ή και μόνο του, αντί για γλυκό. Με χρυσαφί χρώμα και αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου, προσφέρει μία πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Συνοδεύει καλύτερα ελαφριά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως η μηλόπιτα, η λεμονόπιτα και οι τάρτες φρούτων.
Μπορείς να το σερβίρεις πριν το φαγητό σαν απεριτίφ ή για να συνοδεύσεις ήσυχες απογευματινές στιγμές με φρούτα ή τυριά η ξηρούς καρπούς. Τέλος, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στη ζαχαροπλαστική για να δημιουργήσει γευστικά σιρόπια, αλλά και στη μαγειρική για να προσδώσει ένταση και σώμα σε συγκεκριμένα πιάτα.
Επίλεξέ το για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλά και για κάθε τραπέζι που ετοιμάζεις. Συνδύασε γεύσεις με κρασιά από την πλούσια γκάμα της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», για να προσφέρεις μία αξέχαστη γευστική εμπειρία στους καλεσμένους σου και να υποδεχτείτε μαζί, γεμάτοι αισιοδοξία, τη Νέα Χρονιά.

Εμπορική διανομή: Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Τηλ.: 2299022231, www.gwc-microsite.gr/