ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Moments Awards: Αυτές είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες των μεγάλων νικητών

Public Moments Awards: Αυτές είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες των μεγάλων νικητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ο μεγαλύτερος θεσμός φωτογραφίας στην Ελλάδα με τίτλο «Public Moments Awards».

Της Κατερίνας Ηλιάκη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Public Café, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία της απονομής και να τιμήσει τους φωτογράφους που κατάφεραν να διακριθούν με τα έργα τους.

1m



Φωτογραφία του Νίκου Μενουδαράκου

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο πολυβραβευμένος φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό, έδωσε τον λόγο στον προϊστάμενο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ASSOCIATED PRESS, Θανάση Σταυράκη, ο οποίος και απένειμε το πρώτο βραβείο της βραδιάς για την κατηγορία «Αθλητισμός». Ο φωτογράφος που μέσα από τις εικόνες του κατάφερε να αποτυπώσει τη δύναμη, την ταχύτητα και τα συναισθήματα των αθλητών με ρεαλιστικό τρόπο ήταν ο Νίκος Μενουδαράκος.

2m



Φωτογραφία του Βασίλη Γαργανουράκη

Αντίστοιχα, στην κατηγορία «Πορτραίτο», ο Βασίλης Γαργανουράκης, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πλήθος διαγωνιζόμενων και παρέλαβε το έπαθλό του από τον πολυπράγμονα φωτογράφο Θοδωρή Μάρκου. Με υπομονή και επιμονή, κατάφερε να απεικονίσει μοναδικά τα υποκείμενά του, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

3m



Φωτογραφία του Κώστα Παπαϊωάννου

Ο Κώστας Παπαϊωάννου ήταν ένας ακόμη από τους φωτογράφους που ξεχώρισαν στην κατηγορία «Ταξίδι», με επιβλητικές εικόνες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα φωτογραφικά κλισέ, να αποφύγουν την επανάληψη και να αποτυπώσουν τις μοναδικές του εμπειρίες. Τη μαγεία της «Φύσης», αιχμαλώτισε ο Βασίλης Βερβερίδης, ο οποίος μέσα από τις εικόνες του μας προκαλεί να ανακαλύψουμε νέα τοπία μοναδικής ομορφιάς.

4m

Φωτογραφία του Δημήτρη Τοσίδη

Τέλος, ο Δημήτρης Τοσίδης παρέλαβε το βραβείο του για την κατηγορία «Φωτογραφία δρόμου», μέσα από καθημερινές στιγμές ανθρώπων της πόλης, ενώ ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Κωστας Τσακαλίδης στην κατηγορία «Τρέχοντα Ζητήματα». Κάθε μία από τις εικόνες τους μεταφέρει ουσιαστικές πληροφορίες, στις οποίες διαφορετικά δεν θα είχαμε πρόσβαση και μας δείχνουν την αθέατη πλευρά σημαντικών γεγονότων και θεμάτων της επικαιρότητας.

1111

Φωτογραφία του Βασίλη Βερβερίδη

Όλοι οι νικητές των θεματικών κατηγοριών έλαβαν μία δωροεπιταγή Public ή φωτογραφικά δώρα αξίας 400€, ενώ ο μεγάλος νικητής, έλαβε μία φωτογραφική μηχανή Canon 5D MARK IV και ένα φακό Canon 24-70mm f2.8, καθώς και ένα ολοκληρωμένο πακέτο σε διεθνή φωτογραφική έκθεση, που περιλαμβάνει το πάσο εισόδου στην έκθεση, διαμονή και αεροπορικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τις φωτογραφίες των νικητών μπορείτε να βρείτε εδώ.