ΕΡΓΑΣΙΑ

Λύση για τους 8.663 επιλαχόντες των προγραμμάτων voucher

Λύση για τους 8.663 επιλαχόντες των προγραμμάτων voucher

Αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός των 8.663 επιλαχόντων των προγραμμάτων voucher, ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών, μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οι πίνακες κατάταξης των νέων επιλεγέντων ήδη έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια μετά την υπογραφή της απόφασης από την κ. Αντωνοπούλου, ενώ εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν οι πίνακες των νέων επιλεγέντων στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr ώστε να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι την επιταγή εισόδου χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό αριθμό υποβολής της αίτησης.

Το πρόβλημα της ένταξης των επιλαχόντων είχε προκύψει από το 2014 όταν στις αρχικές δημοσιευμένες προσκλήσεις δεν γινόταν σαφές, όπως τονίζεται από το υπουργείο, αν το όριο ηλικίας που έχει οριστεί υπολογίζεται από τη στιγμή που ο άνεργος κάνει την αίτηση ή από τη στιγμή της ενεργοποίησης της επιταγής και της ένταξής του στο πρόγραμμα. Η Κομισιόν, έπειτα από ενέργειες του υπουργείου, δέχτηκε την ελληνική εισήγηση για υπολογισμό της ηλικίας του ανέργου από την υποβολή της αίτησης.

Σχετικές ειδήσεις